Tips om de juiste vloer te kiezen

Een vloer moet passen in uw interieur, het is namelijk een belangrijke sfeerbepaler in de ruimte. Daarnaast is er verschil in kwaliteit en moet de vloer het liefste onderhoudsvriendelijk zijn. De keuze voor een vloer is afhankelijk van uw woning en gezinssamenstelling. In bijvoorbeeld een appartement, is het van belang dat de vloer geluiddempend is. En beschikt u over vloerverwarming in uw woning? Een vloer die geschikt is voor vloerverwarming is dan van groot belang.Daarnaast zijn er in kleur en afwerking enorm veel keuze. Bij Piets stoffering vindt u verschillende soorten vloeren. Zij denken graag met u mee over de ideale vloer voor uw huis. Lees hier vast meer over de mogelijkheden van vloeren.

Eindeloze mogelijkheden

Allereerst is het belangrijk welke vloersoort u kiest. Alleen daarin is al veel mogelijk. Wij hebben daarom alle vloersoorten op een rijtje gezet met de voor- en nadelen.

Vinyl

Vinylvloeren zijn relatief goedkoop in vergelijking met andere vloeren. Daarnaast is vinyl onderhoudsvriendelijk, u kunt de vloer gemakkelijk schoonmaken met een dweil. Ook is vinyl in diverse kleuren en patronen verkrijgbaar. Gaat u voor bijvoorbeeld een sfeervolle houtpatroon of een stoere tegellook? Het nadeel van vinyl is dat op deze vloer sneller slijtageplekken zichtbaar zijn dan op andere vloeren.

PVC

Kiest u liever voor een vloer die een stuk langer mee gaat? Dan is PVC wellicht wat voor u. PVC vloeren zijn super sterk en zijn ook geluiddempend. Zowel voor in een appartement als gezinswoning is deze vloer een geschikte keuze. PVC vloeren zijn ook waterbestendig en daarom zelfs geschikt voor in uw badkamer. Beschikt u thuis over vloerverwarming? PVC geleidt warmte perfect waardoor dit een goede keuze is voor een woning met vloerverwarming. Echter is laminaat goedkoper dan PVC.

Laminaat

Het onderhoud van een laminaatvloer vergt weinig van je tijd. De vloer is gemakkelijk schoon te houden met een dweil. Laminaatvloeren zijn er in verschillende varianten, zoals warme houtlook of stoere natuursteenlook. Echter is het wel van belang dat je altijd viltjes onder je meubels plaatst bij een laminaatvloer. Het kan anders namelijk voorkomen dat er krassen of beschadigingen ontstaan. Daarnaast biedt een laminaatvloer niet dezelfde uitstraling als een echte houten vloer.

Houten vloer

Een houten vloer is een prachtige en stijlvolle keuze. Deze vloer creëert een sfeervolle, warme uitstraling in elke woning. Hout is een natuurproduct waardoor elke vloer uniek is. Een echt houten vloer is gemaakt om lang mee te gaan, maar vraagt wel extra onderhoud. Bovendien is een houten vloer niet waterbestendig. Daarnaast is een houten vloer echter niet geschikt wanneer u vloerverwarming heeft. Door de temperatuurverschillen kan de vloer kromtrekken.

Tegelvloer

Als laatste optie zijn er tegelvloeren. Tegelvloeren zijn krasbestendig en verkrijgbaar in allerlei kleuren en structuren. Een tegelvloer is ook eenvoudig te onderhouden en makkelijk met een dweil schoon te maken. Het nadeel van tegelvloeren is dat deze vaak kouder aanvoelen, maar als u beschikt over vloerverwarming is een tegelvloer een geschikte optie. Wanneer u de tegels zelf wilt plaatsen, dient u er rekening mee te houden dat dit een behoorlijk karwei kan zijn.

Hulp nodig bij uw keuze?

Zoals u leest, zijn er veel uiteenlopende mogelijkheden als het gaat om vloeren. De juiste vloer is een belangrijke keuze omdat dit vaak een investering is voor de lange termijn. Om die reden kan het prettig zijn als er een expert met u meedenkt. Kom daarom gerust een keer langs bij Piets stoffering. Zij helpen u niet alleen mee met de keuze van een vloer, maar ook om de muur- en raambekleding hierop af te stemmen.

Alle stalen en voorbeelden vindt u op één afdeling. Zo kunt u alles eenvoudig combineren. De vloer en gordijnen vullen elkaar aan en dit wordt afgemaakt met een prachtig karpet. Lees hier meer over Piets stoffering of maak gelijk een afspraak.

Waar bent u naar op zoek?

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring...

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Banken

Fauteuils

Stoelen

Tafels

Kasten

Bedden & Boxsprings

Accessoires

Piets stoffering

Keukens

Badkamers

BEZOEK DE GROOTSTE WOONBELEVING VAN NEDERLANDHoe kan ik je helpen?