Waarom een goede matras belangrijk is

Een matras dat past bij uw slaaphouding, lichaamsbouw en uw persoonlijke voorkeur zorgt ervoor dat u geniet van een goede nachtrust. Dat is belangrijk om uitgerust aan de volgende dag te beginnen en productief te zijn. Ook uw gezondheid heeft baat bij een goede nachtrust. Slaaptekort of een verkeerd matras kan op lange termijn voor gezondheidsklachten zorgen. Gaat u op zoek naar een nieuwe matras? Lees dan onze tips om tot de voor u perfecte keuze te komen voor een optimale nachtrust.

Diverse mogelijkheden voor de perfecte matras

Wanneer u op zoek gaat naar het matras dat bij u past, zijn er diverse factoren die uw keuze mede bepalen. Prijs zegt niet altijd iets over de geschiktheid van de matras voor u. Het zijn vooral uw persoonlijke voorkeur en slaapgewoonten die een belangrijke rol spelen. We zetten ze hieronder voor u op een rijtje.

Waar op te letten:

Bedbodem: de keuze van een matras hangt af van de bedbodem. De samenstelling, vering en dikte van een matras moet een goede aanvulling voor bijvoorbeeld de spiraalbodem, lattenbodem of boxspring zijn. Bodems zowel als matrassen bestaan uit comfortzones die u goed op elkaar af moet stemmen voor optimale ondersteuning. Uw adviseur kan u hiermee helpen.

 

Matrasvulling: de keuze van de matrasvulling is van belang wanneer u bijvoorbeeld rugklachten heeft of last van overmatig zweten. Zo zijn er matrassen in latex en diverse soorten schuim die zich in meer of mindere mate aan de vorm van het lichaam aanpassen. Matrassen met pocketvering of binnenvering bestaan uit zones die de druk verdelen en specifieke lichaamsdelen ondersteunen. De beste keuze hier natuurlijk dus ook weer per persoon verschillend. 

 

Hardheid van het matras: uw matras moet natuurlijk lekker liggen. Dat is een persoonlijke keuze. Houdt u van een zacht matras? Houdt u er dan rekening mee dat een matras waar u meer in wegzakt uw lichaam meer omsluit en dus warmer is. Voor iemand die ’s nachts snel warm heeft, is een iets harder matras daarom geschikter. Ook voor buikslapers is een harder matras geschikt.

 

Nachtzweten: we noemden al dat een zacht matras meer warmte vasthoudt. Bent u iemand die last heeft van nachtzweten? Kies dan voor een wat harder matras dat bovendien goed ventileert. 

 

Bedbodem én matras vervangen? Kijk bij vervanging van uw matras ook goed naar de staat van de bedbodem. De vering en ondersteuning slijt na een bepaalde tijd, waardoor alleen een nieuw matras niet het gewenste effect zal hebben. 

 

Wel of geen vervanging topmatras? Een topmatras is verkrijgbaar in verschillende soorten en materialen en zorgt ervoor dat uw matras langer meegaat. Deze vervangt u daarom vaker dan uw matras. Is uw matras aan vervanging toe? Vervang dan beide en niet alleen de toplaag. Is uw matras nog prima dan is het natuurlijk voldoende om alleen het topmatras te vervangen. Hoe lang een topmatras meegaat hangt natuurlijk of van de kwaliteit en het materiaal. De meeste topmatrassen gaan zeker wel 4 jaar mee maar soms is een topmatras al eerder versleten. Een matras dat wordt gebruik zonder topmatras kan na 5 jaar al aan vervanging toe zijn maar door een goed topmatras te gebruiken en deze regelmatig te vervangen gaat een goed matras zeker 10 jaar mee. 

 

Het hoofdkussen: een hoofdkussen en matras moeten goed op elkaar afgestemd zijn. Heeft u een nieuw matras? Kijk dan of uw kussen nog past bij de hardheid van de nieuwe matras of dat u deze eveneens moet vervangen.

Probeer zelf op uw gemak uit

De keuze in matrassen is groot. Neem daarom de tijd om ze uit te proberen zodat u de juiste keuze maakt en geniet van een goede nachtrust en daaropvolgend een goede gezondheid. Bij Piet Klerkx helpen onze slaapexperts u graag. Kom langs in een van onze winkels. Maak een afspraak en kies samen met de expert stap voor stap het ideale matras voor u.

 

Waar bent u naar op zoek?

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring...

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Banken

Fauteuils

Stoelen

Tafels

Kasten

Bedden & Boxsprings

Accessoires

Piets stoffering

Keukens

Badkamers

BEZOEK DE GROOTSTE WOONBELEVING VAN NEDERLANDHoe kan ik je helpen?