Hoe kies ik het juiste vloerkleed?

Een vloerkleed maakt de woonkamer compleet. Het zorgt voor die laatste finishing touch en maakt één geheel van uw interieur. Het kiezen van een vloerkleed is echter makkelijker gezegd dan gedaan. De ruime keuze maakt het soms lastig om het perfecte kleed voor uw woonruimte te vinden. Bij Piet Klerkx helpen wij u daarom graag met het maken van de juiste woonkeuzes. Hier zetten wij alle vragen die komen kijken bij het kiezen van een vloerkleed voor u op een rijtje.  

Kies voor een stijl die bij u past

Heeft u al een woonstijl voor ogen of bent u nog bezig met het vinden van een passende stijl? Of het vloerkleed nu geldt als aanvulling op de rest van het interieur of juist als beginpunt van een nieuwe inrichting, één gezamenlijke stijl is essentieel. Ook de kleurkeuze speelt een grote rol voor de uitstraling. Een felle kleur zorgt voor een echte blikvanger in de ruimte, terwijl lichte tinten voor een subtiel effect zorgen. Laat u inspireren door mogelijkheden door online rond te kijken voor wooninspiratie of breng een bezoek aan een van onze showrooms om de stijlkeuzes met eigen ogen te bewonderen.

Materiaalkeuze

De materiaalkeuze is grofweg op te delen in twee mogelijkheden: natuurlijke of synthetische materialen. Natuurlijke materialen, zoals wol, kokos, bamboe of sisal, geven een stoere, maar tegelijkertijd ook luxueuze uitstraling. Ieder natuurlijk materiaal heeft zijn eigen kenmerken. Vooral kokos, bamboe en sisal kunnen wat lastiger zijn in het onderhoud en zijn gevoeliger voor vlekken. Daarom zijn deze materialen minder geschikt onder de eettafel of in ruimtes waar kinderen spelen. Wol daarentegen heeft, dankzij wolvet, een natuurlijk afweersysteem tegen vlekken. Synthetische kleden, vaak gemaakt van kunststoffen zoals polyamide of polyester, zijn makkelijker in het onderhoud. Daarnaast bestaan er hoog- en laagpolige vloerkleden. Hoogpolige kleden brengen meer warmte en sfeer in de ruimte. Deze vloertapijten kenmerken zich door een losse en nonchalante structuur, wat een speelse uitstraling heeft. De perfecte oplossing om een strak interieur een nonchalante touch te geven. Wilt u een strak en modern geheel? Kies dan voor een laagpolige variant.

Welk formaat past bij de ruimte?

Het formaat van het vloerkleed hangt geheel af van de afmetingen van uw woonruimte en de inrichting daarvan. Ook is het van belang om te kijken naar de opstelling van uw meubels. Met een kleed kunt u namelijk één geheel creëren tussen verschillende meubels. Staat uw salontafel voor uw bank? Dan kan het een idee zijn om beide meubels op het kleed te plaatsen. Het benodigde formaat is dan vanzelfsprekend groter, omdat zo’n 20 tot 30 centimeter onder de meubels verdwijnt. Om zeker te zijn van het formaat kunt u de afmetingen afplakken met tape en/of kranten om zo een beeld te krijgen van het effect op uw woonruimte. Deze handige tip is ook bruikbaar als u besluit het kleed los van het meubilair te houden.

Hulp nodig bij uw keuze?

Komt u zelf niet helemaal uit de keuze voor een nieuw kleed? Geen probleem, bij Piet Klerkx staan we altijd voor u klaar. Onze professionele adviseurs helpen u op weg met behulp van kleur- en stijlkeuze. Uw wensen worden gecombineerd tot een passend en persoonlijk advies. Maak hier uw afspraak.

Waar bent u naar op zoek?

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring...

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Banken

Fauteuils

Stoelen

Tafels

Kasten

Bedden & Boxsprings

Accessoires

Piets stoffering

Keukens

Badkamers

BEZOEK DE GROOTSTE WOONBELEVING VAN NEDERLAND