Hoe ontspan jij?

Wij vinden relaxen belangrijk, maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Het is belangrijk om tussen al het hollen door een momentje voor jezelf te nemen. Leer ontspannen en wordt een gezelliger mens. Want zeg nou zelf, wie zit er op te wachten om ‘s avonds met iemand op de bank te zitten die alleen maar aan het stressen is. Zorg dat jij je ultieme relaxmomentje pakt. Wij helpen je daar graag bij!

Tip #1 - Zoek een hobby
Ja dit klinkt misschien wat flauw, maar het werkt! Zoek iets waar je jezelf helemaal in kunt verliezen. En of het nou breien, kleuren voor volwassenen of Sudoku is. Schaam je er niet voor en omarm jouw nieuwe relaxmomentje!

Tip #2 - Luister naar muziek
Wist je dat muziek heel bepalend is voor hoe jij je voelt? Elke muzieksoort heeft een bepaald effect op je lichaam en geest. Zoek muziek uit waar je rustig van wordt, plof neer op de bank, doe je ogen dicht en geniet. Geloof je ons niet? Het is wetenschappelijk bewezen dat muziek ervoor zorgt dat de productie van stresshormonen afneemt en tegelijkertijd zorgt voor een verhoging van endorfines in je hersenen. Super toch! Twijfel je nog steeds? Laat je dan overtuigen door Nederlands favoriete professor Erik Scherder!

Tip #3 - Lach even lekker
Lachen? Jazeker, lachen. Nu denk je misschien, hoe dan? Ik kan toch moeilijk midden in de supermarkt in het lachen uitbarsten? Toegegeven, dat is misschien een beetje gek, maar wel gezellig! Maar nee, ga bijvoorbeeld naar YouTube en bekijk grappige videos. Hier wordt je gegarandeerd vrolijk van. Een gouwe ouwe, maar daarom niet minder grappig, is de video van de sneezing panda. Ken je die nog niet? Bekijk ‘m dan snel hier!

Tip #4 - Leg je telefoon weg
Ga eens een avond offline. Het is lastig, dat weten we, maar het helpt echt! Want onbewust zorgt je telefoon er juist voor dat je ook buiten werktijd nog aan het werk bent. Even snel je e-mail checken en vragen van collega’s beantwoorden. Het lijkt onschuldig, maar dit is wel een bron die ervoor zorgt dat jij niet ultiem kan ontspannen. Dus je weet wat je vanavond te doen staat, zet je telefoon uit. Maar lees eerst nog even verder, want de leukste ontspan tip gaat nog komen!

Tip #5 - Drink een wijntje en eet chocola
We sluiten deze lijst af met onze favoriet: drink een lekker wijntje en eet pure chocola! Want geef toe, wat is nou lekkerder dan op de bank te kruipen, dekentje erbij, een leuke film aanzetten en een lekker wijntje met iets te snoepen. Een heerlijk verwenmomentje voor jezelf. Tja, wij zouden dit het liefst elke avond wel willen doen. Maar overdrijf niet met de wijn, want van teveel alcohol ga je juist slechter slapen. Pak er één of twee en zorg dat jouw stressniveau omlaag gaat.

Met deze 5 tips moet het helemaal goed komen. Maar wat óók erg belangrijk is, is een plek om te ontspannen. Heb jij fijne meubelen waarin je helemaal kunt ontspannen? En straalt je interieur rust uit? Zo niet en weet je niet goed hoe je je interieur het beste kunt inrichten en samenstellen om tot de ultieme relaxsfeer te komen? Maak dan een afspraak voor kleur- en interieuradvies bij Piet Klerkx. Onze architecten en adviseurs helpen je graag!

*De relaxweek van Piet Klerkx is mede mogelijk gemaakt door Dagjewellness.nl

Waar bent u naar op zoek?

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring...

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Banken

Fauteuils

Stoelen

Tafels

Kasten

Bedden & Boxsprings

Accessoires

Piets stoffering

Keukens

Badkamers

BEZOEK DE GROOTSTE WOONBELEVING VAN NEDERLAND