8X WEER EENS IETS ANDERS MET KERSTMIS: PRONKEN MET HOUTEN KERSTBOMEN

De kop is een natuurlijk een beetje misleidend; kerstbomen zijn natuurlijk al van hout. Maar wat als je geen zin hebt in naalden in huis, niks hebt met een kunstkerstboom, klein woont of je je huis lekker minimalistisch wilt houden tijdens de feestdagen. Dan kies je niet voor een standaard boom maar juist voor eentje van hout. Jawel, in de vorm van een kerstboom. Zowel 2D als 3D! Of ga zelf creatief aan de slag met takken gevonden in het bos.

Van sloop- of steigerhout
De meeste houten kerstbomen kun je gewoon kant en klaar kopen bij de bekende bouwmarkten en woonwinkels. Maar als je, net als ik, de mazzel hebt met een houtzagerij in de straat, is het niet zo moeilijk om er zelf eentje te laten maken van sloop- of steigerhout. Dan kun je zelf het formaat kiezen, eigenlijk nét iets leuker. Kies voor een staande om ergens neer te zetten, maar net zo leuk is het om er eentje aan de muur te bevestigen.

Stylen met kleine cadeautjes en kerstkransjes
Wat ook prachtig is voor tijdens de kerstdagen is een houten kerstboom in de volledige breedte van een échte boom. De verschillende planken dienen dan als takken. Deze takken kun je dan weer vol zetten met waxinelichthouders of (om het iets minder brandgevoelig te maken, blijf er dan ook altijd bij) kun je deze houten kerstboom natuurlijk ook gewoon versieren met echte kerstverlichting. Ook leuk: leg op de planken kleine cadeautjes of kerstkransjes om de boom ook meteen eetbaar te maken (een must tijdens Kerstmis!). Online vond ik versies met rechte planken, maar ook eentje gemaakt van echte takken. Dus plan die boswandeling dit weekend maar in!

Creatief met multiplex
Uiteraard kun je ook zelf aan de slag met multiplex platen die je in de vorm van een kerstboom zaagt (zoals boom 4), maak ‘m 2D maar 3D is net wat leuker. Een tip: spuit de top goudkleurig zodat het als ‘piek’ fungeert. Ikzelf ben een groot voorstander van een echte boom maar deze houten oplossingen zijn zeker leuk om over na te denken. Enjoy!

Waar bent u naar op zoek?

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring...

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Banken

Fauteuils

Stoelen

Tafels

Kasten

Bedden & Boxsprings

Accessoires

Piets stoffering

Keukens

Badkamers

BEZOEK DE GROOTSTE WOONBELEVING VAN NEDERLANDHoe kan ik je helpen?