Keukentrend 2019: rust en balans

In eerdere blogs bespraken we al verschillende keukentrends en nieuwe producten. De trend die we in 2019 steeds vaker terug zien komen, is rust en balans in de keuken. Natuurlijke materialen, rustgevend groen en inbouwapparatuur zorgen voor een rustige plek waar we ons even terug kunnen trekken van de hectiek van alledag. Meer weten over deze keukentrend? Lees dan snel verder.

Natuur geeft rust

Dat natuur en een natuurlijke omgeving voor rust zorgen, is een gegeven. Maar wat als een dagelijkse dosis natuur voor u niet weggelegd is? Dan halen we deze toch gewoon naar binnen! Met natuurlijke en duurzame materialen zoals hout en beton wordt uw keuken een plek waar u kunt ontspannen met familie, vrienden of heerlijk alleen. Voeg een paar mooie, groene planten toe of plant wat heerlijke verse kruiden en uw natuurlijke keuken is compleet.

Inbouwapparaten voor de balans

Niet alleen met planten en materialen, maar ook met de inrichting van uw keuken creëert u rust en balans. Een strakke keuken waarin details als opvallende grepen of muurdecoratie ontbreken, zorgt voor een kalme sfeer. Dat geldt ook voor inbouwapparatuur. Apparatuur die weggewerkt is achter keukenfronten, zorgt voor een strakke afwerking van de keuken en creëert daarmee rust en balans. Zo zorgen bijvoorbeeld de ingebouwde afzuigsystemen van Bora of wijnklimaatsystemen en koffiemachines van Miele voor een bijzonder, strak geheel.
 

Greeploos voor een strakke aanblik

Bij een strakke keuken die rust uitstraalt, horen weinig tot geen details in het interieur. Daarom zijn greeploze fronten een aanrader wanneer u op zoek bent naar een keuken die rust en balans biedt. Voor een strakke, greeploze afwerking zijn tegenwoordig diverse oplossingen. Denk aan touch-systemen waarmee u met één klik het deurtje opent. Ook weggewerkte grepen aan de boven- of zijkant van kasten en lades zijn mogelijk. Een greeploze keuken biedt zo een samenhangend geheel dat voor balans en rust in de keuken zorgt.
 

Uniek persoonlijk keukenadvies

Op zoek naar inspiratie voor een rustgevend keukeninterieur? Kom langs in een van onze winkels of maak een afspraak. Onze adviseurs laten u graag ons aanbod keukens met een rustige sfeer zien. U kunt ook ons gratis magazine boordevol inspiratie, tips en keukens bestellen.

Waar bent u naar op zoek?

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring...

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Banken

Fauteuils

Stoelen

Tafels

Kasten

Bedden & Boxsprings

Accessoires

Piets stoffering

Keukens

Badkamers

BEZOEK DE GROOTSTE WOONBELEVING VAN NEDERLANDHoe kan ik je helpen?