Keukentrend: natuurlijke elementen

Het gebruik van natuurlijke materialen en tinten in huis is een ware keukentrend. De koude wintermaanden staan voor de deur en iedereen wil graag een warme en prettige sfeer in huis creëren. In onze ogen is het gebruik van natuurlijke materialen, maar vooral ook natuurlijke tinten, hier de perfecte oplossing voor. Door deze natuurlijke elementen naar binnen te halen, haalt u de warmte in huis. Benieuwd hoe u deze keukentrend kan toepassen bij u thuis? Lees dan snel verder.

Natuur in huis met hout

De eerste manier, en misschien ook wel de meest voorkomende manier, is om de natuur in huis te halen met natuurlijke materialen zoals hout. Door te kiezen voor een houten vloer, die doorloopt in zowel uw woonkamer als keuken, wordt er een warme, knusse sfeer gecreëerd met een ruimtelijk effect. Een andere mogelijkheid om dit natuurlijke materiaal terug te laten komen in uw woning, is met een houten achterwand. Dit zorgt voor een natuurlijke look in huis en laat de sombere wintermaanden verdwijnen. Tevens kan met een bohemian woonstijl ook de natuur in huis worden gehaald. Wilt u een bohemian woonstijl creëren in uw huis? Kies dan voor donkerder hout of grote tropische groene planten. Naast groene planten haalt de kleur groen op zichzelf ook een natuurlijke look in huis. De kleur groen kan op verschillende manieren worden toegepast in de keuken, om zo die natuurlijke look naar boven te halen. Wilt u weten hoe? Hier leest u alles over hoe u deze trendkleur kunt toepassen in uw keuken.

Andere natuurlijke materialen

Naast dat hout een van de keukentrends is om natuurlijke materialen in huis te halen, zien wij ook andere materialen regelmatig terugkomen. Materialen als beton, metaal, natuursteen en marmer zijn erg populair en uitermate geschikt om toe te passen in uw huis. Zo kan er gekozen worden voor een keukenblad van natuursteen, om een natuurlijke look te creëren. Tevens kan er gekozen worden voor het toepassen van natuurlijke tinten, zoals marmer, in kleine woonaccessoires. Door gebruik te maken van verschillende natuurlijke elementen in huis, wordt de warmte van de natuur in huis gehaald, waardoor zelfs de meest sombere maanden knus en gezellig worden.

Duurzaamheid

De trend, natuur in huis, sluit naadloos aan op het duurzaamheids belang. We zijn steeds bewuster bezig met de leefomgeving om ons heen. De vraag is dan ook hoe kunnen we onze leefomgeving zo verantwoord mogelijk inrichten? We zien steeds vaker een conscious living terugkomen, waarin een duidelijke bewustwording is ontstaan voor gerecyclede materialen. Door te kiezen voor interieur accessoires en meubelen gemaakt van duurzame, natuurlijke materialen, haalt u de natuur op een verantwoorde manier in huis.

Uniek persoonlijk keukenadvies  

Bent u enthousiast geworden over het gebruik van natuurlijke tinten en materialen in uw woning en doet u graag nog wat meer inspiratie op? Kom dan naar onze winkel of maak een afspraak voor meer advies en informatie over het toepassen van deze trend. De specialisten van Piet Klerkx helpen u graag. Tevens is het ook mogelijk om eerst zelf thuis nog wat meer inspiratie op te doen met ons gratis magazine boordevol inspiratie over het gebruik van natuurlijke elementen in huis.

Waar bent u naar op zoek?

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring...

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Banken

Fauteuils

Stoelen

Tafels

Kasten

Bedden & Boxsprings

Accessoires

Piets stoffering

Keukens

Badkamers

BEZOEK DE GROOTSTE WOONBELEVING VAN NEDERLANDHoe kan ik je helpen?