Kies je eigen kleur

Heleen van Gent geeft leiding aan het ontwerpteam van Flexa. Samen met haar team creëerde ze Flexa Creations, een verfconcept dat bestaat uit vier woonstijlen. Ook de kleurspecialisten van Piet Klerkx laten zich voor hun kleuradvies inspireren door de nieuwe kleuren.

Kun je de vier woonstijlen omschrijven?
De eerste is ‘Intense helderheid’. Dat is een helder palet met frisse kleuren en gedurfde tinten met een heldere uitstraling. Door de combinatie met grijzen, witten en naturellen blijft het classy. De tweede woonstijl is ‘Eindeloze eenvoud’. Die stijl is toegankelijk met kalme, ingetogen kleuren als taupe, grijzen en lichte bruintinten. De derde stijl is ‘Klassieke luxe’ en daarin zien we veel oranjes, paarsen en metallics. En de laatste is ‘Hedendaagse romantiek’, waarin we vergrijsde pastellen combineren met naturellen”.

Wat kan ik daarmee?
De stijlen zijn afgestemd op de trends, onder andere uit interieurarchitectuur. We doen altijd trendonderzoek, we kijken naar de wereld om ons heen. We bieden een kleur aan waar mensen naar op zoek zijn, zonder dat ze het weten. Ze herkennen een kleur meteen als de goede! Je huis moet passen als een jas, dat betekent dat je je ook prettig moet voelen bij de kleuren in je huis. Als iemand iets zoekt in een grijstint, dan worden de kleuren aangereikt, met voorbeelden van toepassingen. Ieder palet heeft zestien kleuren. Binnen een palet kun je geen verkeerde keuze maken, want alle kleuren passen bij elkaar. Op flexa.nl vind je alle informatie over Flexa Creations, maar ook filmpjes over verftechnieken en inspirerende interieurfoto’s. 

En als ik een nieuwe kleur wil, maar ik heb een beperkt budget?
Een blik verf kost niet veel. Begin met een muurtje, dat kost je een paar tientjes en een middagje verven. En het effect is geweldig! Of neem een kastje en verf dat. Alles van hout (of metaal, als je een goede primer gebruikt) kan geverfd worden. Geef de achterwand van een kast met een glazen deur een kleurtje. Het staat prachtig en het is een klusje van niks: je ruimt de kast uit en gaat aan de slag. Je kunt lak kiezen in de kleur die je ook op de muur gebruikt, of net een andere tint uit het palet nemen. Zo speel je met kleur.

Waar bent u naar op zoek?

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring...

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Banken

Fauteuils

Stoelen

Tafels

Kasten

Bedden & Boxsprings

Accessoires

Piets stoffering

Keukens

Badkamers

BEZOEK DE GROOTSTE WOONBELEVING VAN NEDERLANDHoe kan ik je helpen?