Kledingkast of toch liever een inloopkast?

Er zijn verschillende manieren om uw kleding op te bergen. Dit kan natuurlijk in een standaard, losse kledingkast, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en geven u tips voor het opbergen van uw kleding.

Losse kast

De meest gebruikte manier voor het opbergen van kleding is een losse kledingkast in de slaapkamer. Een losse kledingkast is gemakkelijk te verplaatsen en mee te nemen bij bijvoorbeeld een verhuizing. Daarom is deze type kast erg geschikt als u in een huurwoning woont of verwacht binnen enkele jaren te gaan verhuizen. Een ander voordeel van een losse kast is dat er veel verschillende stijlen zijn. Hierdoor is er veel keuze en kunt u de kast kiezen die mooi in uw interieur past. Naast dat losse kledingkasten erg verschillen van stijl, zijn ze ook verkrijgbaar in diverse formaten en indelingen.

Heeft u veel jasjes en blouses die opgehangen moeten worden, ga dan voor een kast met veel ophangruimte en weinig legvakken. Heeft u vooral veel truien, T-shirts en broeken? Dan is een kast met vooral legvakken wellicht geschikter voor u. Denk daarnaast ook na over welke soort deurtjes u in de kast wil. Wanneer de kast in een kleine kamer komt te staan, is het wellicht handig om te kiezen voor een kast met schuifdeuren zoals deze slaapkamerkast Rocca. Wanneer u de geschikte kast heeft gevonden, kunt u eventueel een spiegel aan de kastdeur of zijkant van de kast monteren. Zo kunt u gemakkelijk uw outfit van top tot teen bekijken.

Maatwerk kast

Met een maatwerk oplossing stemt u de kast af op een bepaalde ruimte in uw huis. Dit is een ideale methode om ruimte in uw woning optimaal te benutten. Denk bijvoorbeeld aan een wandkast van vier meter die een muur in de slaapkamer volledig benut. Een maatwerk oplossing is ook ideaal voor kamers met een schuin plafond. Een losse kast past dan vaak alleen op enkele plekken in de ruimte, maar met een maatwerkkast wordt de kast precies afgestemd op het schuine plafond. Afhankelijk van de stijl die u kiest, bepaalt deze kast ook de stijl van de ruimte.

Kies voor een rustige kast met deurtjes of een schuifdeur om rust te creëren in de slaapkamer. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een open uitstraling zonder deurtjes. Houd er dan wel rekening mee dat de kast er altijd opgeruimd moet uitzien om een rommelig effect te voorkomen. Een slimme manier om uw kleding er netjes bij te laten hangen, is om uw kleding in categorieën in de kast op te bergen. Leg uw broeken netjes bij elkaar, houdt de jurken bij de jurken en de blouses bij de blouses. Verdeel de kleding vervolgens verder in categorieën, bijvoorbeeld op kleur. Zo ziet de open kledingkast er meteen strak uit met een speels effect.

Inloopkast

Wanneer u de ruimte heeft, kunt u ook een inloopkast creëren. Hierbij is een kamer speciaal gewijd aan kleding en schoenen. Bij een inloopkast is het ideaal om te kiezen voor een open kast, maar er zijn ook andere manieren om van deze ruimte een ware kledingkamer te creëren. Een ophangrek is handig om jasjes aan op te hangen en een ladekast is weer ideaal om ondergoed in op te bergen. Het voordeel van een inloopkast is dat u hier, naast kleding, ook al uw schoenen in kwijt kunt. U kunt natuurlijk een of meerdere schoenenkasten plaatsen in de kamer, echter is een boekenkast ook geschikt om uw schoenen in op te bergen. Monteer eventueel plankjes aan de muur waarop u uw mooiste schoenen tentoonstelt. Een grote passpiegel mag ook niet ontbreken waarin u uw outfit kunt bewonderen, en uw inloopkast is helemaal af.

Uw perfecte kast op maat

Voor welke soort kast u ook kiest, onze adviseurs helpen u graag met het samenstellen van de perfecte kast. Of bestel het gratis magazine voor nog meer tips en inspiratie, er is namelijk meer mogelijk dan u denkt.

Waar bent u naar op zoek?

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring...

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Banken

Fauteuils

Stoelen

Tafels

Kasten

Bedden & Boxsprings

Accessoires

Piets stoffering

Keukens

Badkamers

BEZOEK DE GROOTSTE WOONBELEVING VAN NEDERLAND