WOW eindeloze inspiratie onder één dak ! Ontdek alle activiteiten en acties >>

WOW eindeloze inspiratie onder één dak ! Ontdek alle activiteiten en acties >>

Kleur in je interieur: de do’s en dont’s

Eén grote kleurexplosie in je huis of juist een paar subtiele tinten? Regel 1 is dat er geen vaste regel is als het om kleur in je interieur gaat; in jouw woning moet je vooral doen waar jij je goed bij voelt. Interieurblogger Sandra - zelf gek op kleur - heeft wel een aantal tips voor je.

Kleuradvies en tips van Finntage

“Ik ben al van kleins af aan gepassioneerd over alles op het gebied van wonen en interieur, maar vooral over kleur. Die passie is altijd gebleven”, vertelt Sandra van de blog FINNTAGE. Je vindt in winkels van woonspecialist Piet Klerkx door haar gestylde hoekjes, die ze helemaal inricht volgens de laatste trends. “Kleur in je interieur is alles, mits je dit in de juiste balans toepast."

“Wat precies die juiste balans is, verschilt,” zegt Sandra. “Soms zie je interieurs waarvan je meteen een wow-gevoel krijgt. Het klopt gewoon, al kun je niet precies benoemen waarom. Dát is de juiste balans! En kleur speelt hierin een belangrijke rol. Het helpt om een geheel van de ruimte te maken.”

Tip 1: Kies een aantal kleuren

Kies een aantal kleuren uit voor je interieur en blijf binnen dit palet. Dat geldt voor de kleuren op je muur en van je meubels en woonaccessoires. Combineer en mix erop los. Het zijn vaak de details die het verschil maken!

Tip 2: Let op een overkill aan kleuren

Je kunt de plank misslaan met te veel dezelfde kleuren, want dat zorgt voor een overkill. Net als te veel verschillende kleuren in één ruimte. Ook hier gaat het dus weer om het zoeken naar de juiste balans.

Tip 3: Pak nooit de kleur van je muren als uitgangspunt

Verf is er in zoveel kleuren, dus een kleur kan zo weer worden aangepast. Zelf verf ik mijn muren minstens twee keer per jaar om een andere sfeer te creëren. Aan het einde van de winter heb ik heel erg behoefte aan een lente vibe in huis. Dat is makkelijk toe te passen met een nieuw kleurtje op de muur en bijpassende aankleding. Zo verfde ik in het voorjaar de muur in de eethoek van (winters) diepblauw naar fris oranje.

Laatste kleurtip van Sandra: “Creëer vooral jouw thuis!”

Een laatste tip van Sandra: “Creëer vooral jouw thuis, met de kleuren waarbij jij je fijn voelt. Door in je interieur te spelen met je favoriete kleuren kun je je huis een persoonlijke touch geven.”

Geïnspireerd geraakt en nu benieuwd welke meubels en woonaccessoires goed passen in jouw huis? Piet Klerkx heeft wooninspiratie voor elke woonstijl en budget. Bij de grootste woonspecialist van Nederland vind je meer dan 50.000 producten van 150 merken. Check hier welke winkel bij jou in de buurt is.

Bronvermelding: Telegraaf

Antwoord op al je woonvragen

Van je huis een thuis maken, daar helpen we graag bij. Of je nu op zoek bent naar een bank, tafel, fauteuil, kast of een compleet interieur: onze adviseurs staan voor je klaar met professioneel advies op maat.

Huidige actie(s) 1
Terug
Sluiten