Kleurtrends 2019: blauw en geel

Verschillende kleurtrends voor 2019 passeerden al de revue, zoals beige en donkerbruin, paars met goud en rood. De laatste maar zeker niet minst belangrijke trendkleuren zijn blauw en geel. Heldere kleuren die apart toegepast uw woonruimte laten spreken, maar ook in combinatie met elkaar een verrassend effect geven. Een warm geel accessoire zoals een stoel bijvoorbeeld zorgt voor evenwicht in combinatie met het koele blauw. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Lees dan gauw verder.

Blauw spreekt

De primaire kleur blauw bestaat in veel verschillende tinten. Zo was kobaltblauw al een belangrijke trendkleur in 2018 die zich ook in 2019 voortzet. Daar komt nu indigoblauw bij, de kleur die we kennen als jeanskleur en goed past bij de retro-invloeden uit de jaren 60, 70 en 80. Blauw is een sprekende kleur om apart toe te passen, maar leent zich ook bijzonder goed voor de huidige trend waarin we koele tinten combineren met warme kleuren als oranje en geel. Waar minimalistisch tot nu toe het toverwoord was, mag het nu kleurrijk en opvallend. Denk daarbij ook aan een combinatie met goud, messing en brons voor een opvallend accent.

Geel fleurt het interieur op

Geel was in 2018 al sterk in opkomst en is ook in 2019 een veel voorkomende kleur in het interieur. Vooral currygeel zullen we in 2019 vaker terug zien komen in meubels en accessoires. Currygeel is een warme tint die goed past bij de urban woontrend. Ook bij de nieuwste interieurtrend waarbij het interieur lekker gewaagd mag zijn, komt de kleur geel goed tot zijn recht.

Harmonieuze combi

Blauw en geel zijn apart gebruikt prachtige, sprekende kleuren. Maar zoals in de foto te zien is, zorgen deze twee kleuren samen voor een bijzondere en vrolijke combinatie. Wij zijn fan! De gele accessoires komen erg mooi tot hun recht in combinatie met een donkere, blauwe kleur. Ondanks het contrast zijn de kleuren met elkaar in harmonie en zorgt deze gedurfde combinatie voor een aangenaam effect in uw woonruimte.

Kom naar de winkel voor inspiratie

Bent u nieuwsgierig wat u allemaal met kleur kunt bereiken? Breng dan een bezoek aan onze winkel voor inspiratie over de kleurentrends van 2019. Maak een afspraak met een van onze woonadviseurs. Zij weten alles van de nieuwste trends en denken graag met u mee. Bovendien geven zij u een passend en persoonlijk interieur en stijladvies.

Waar bent u naar op zoek?

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring...

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Banken

Fauteuils

Stoelen

Tafels

Kasten

Bedden & Boxsprings

Accessoires

Piets stoffering

Keukens

Badkamers

BEZOEK DE GROOTSTE WOONBELEVING VAN NEDERLAND