WOW eindeloze inspiratie onder één dak ! Ontdek alle activiteiten en acties >>

WOW eindeloze inspiratie onder één dak ! Ontdek alle activiteiten en acties >>

Nick, adviseur

Onmisbaar in iedere keuken: de kokend water kraan

Een kokend water kraan wordt ook wel een 3-in-1 kraan genoemd: u tapt hiermee kokend water, warm water en koud water direct uit de kraan. Zo kunt u een stuk sneller een kopje thee zetten. Ook bespaart u tijd tijdens het koken, want u hoeft nu niet meer te wachten tot het water gekookt is. Bovendien is een kokend water kraan zelfs veiliger dan een waterkoker. Benieuwd naar alle voordelen en de mogelijkheden van een kokend water kraan? Piet Klerkx vertelt u er graag meer over.

Voordelen

Een kokend water kraan is uitgevonden om het onszelf nog gemakkelijker te maken in de keuken. Het grootste voordeel van een kokend water kraan is dan ook dat u nog sneller en eenvoudiger aan kokend water komt. Dit water tapt u namelijk zo uit de kraan, zodat u niet meer hoeft te wachten tot het water in de waterkoker of pan gekookt is. Met een kokend water kraan is een waterkoker overbodig. U heeft daardoor meer ruimte over op het aanrecht. Met zo min mogelijk losse apparaten op het aanrecht creëert u bovendien een strakke uitstraling in de keuken. Tot slot geniet u met een kokend water kraan niet alleen van koud, warm en kokend water, maar ook van zuiver water. Het filtersysteem voorkomt kalk en zorgt voor een goede smaak en geur van het water.

De veiligheid van een kokend water kraan

Veiligheid gaat natuurlijk boven alles en helemaal als er kokend water bij betrokken is. Daarom beschikken de kranen over veiligheidsmaatregelen zodat een kokend water kraan in elk huishouden veilig is: ook in de buurt van kinderen. Een kokend water kraan is zelfs zo goed beveiligd, dat het veiliger is dan een waterkoker. De uitloop van de kraan is volledig geïsoleerd. Dit voorkomt dat u uw vingers brandt aan de kraan. De hendel voor de kokend water kraan zit gescheiden van de hendel voor warm en koud water. Deze hendel beschikt bovendien over een kinderslot. Dit slot moet worden ingedrukt als u kokend water wilt tappen. Zo kan er niet per ongeluk kokend water uit de kraan komen.

Diverse merken kokend water kranen

Tegenwoordig zijn er steeds meer merken die kokend water kranen aanbieden. Wilt u een kokend water kraan aanschaffen? Dan is het van belang om deze merken met elkaar te vergelijken. Quooker is het bekendste merk dat beschikt over kokend water kranen. De Quooker Fusion is een bekend voorbeeld van een 5-in-1 kokend water kraan. Hierbij beschikt u niet alleen over koud, warm en kokend water, maar ook over bruisend en gefilterd water. Een ander veel gekozen kraan van Quooker is de Quooker Flex. Deze kraan beschikt over een flexibele uittrekslang: ideaal voor het afwassen. Een ander bekend merk met kokend water kranen is Grohe. Grohe heeft diverse kokend water kranen met prachtige, stijlvolle designs. Zo vindt u altijd een kokend water kraan die bij uw keukenstijl past. AquaHot+ is ook een topmerk op het gebied van kokend water kranen. Dit merk heeft een goedkoper prijskaartje dan de Quooker. Voor elk budget is er daardoor wel een kokend water kraan verkrijgbaar.

Kom langs in de winkel

Wilt u de kokend water kranen met eigen ogen bekijken? Kom dan langs in onze winkel in Amersfoort of Waalwijk om inspiratie op te doen. Krijgt u liever persoonlijk advies over welke kraan het beste bij u past? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor keukenadvies. Meer inspiratie opdoen op het gebied van keukentrends? Vraag dan gratis Piet’s Magazine aan en laat u inspireren.

Huidige actie(s) 1
Terug
Sluiten