De mogelijkheden met een kookeiland

We zien steeds vaker dat mensen kiezen voor een kookeiland. De mogelijkheden zijn eindeloos en een kookeiland geeft een luxe uitstraling aan uw keuken. Het kookeiland is vooral erg populair bij mensen die een grote, open leefruimte willen creëren en die de keuken en woonkamer graag met elkaar verbinden. In deze blog vertellen we u meer over de mogelijkheden, voor- en nadelen en het meest ideale afzuigsysteem voor een kookeiland. 

 

De voor- en nadelen van een kookeiland

Om te beginnen is er met een kookeiland nagenoeg alles mogelijk. Kookeilanden zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, zodat u altijd een kookeiland heeft dat perfect aansluit bij de indeling en grootte van uw keuken. Er zijn verschillende vormen mogelijk zoals een L-vormig kookeiland het schiereiland of een U-vorm. Daarnaast is er een kookeiland beschikbaar voor elke keukenstijl. Wanneer u bijvoorbeeld fan bent van de landelijke keuken, is een kookeiland met een houten afwerking en sierlijke details een goede optie. Voor een modern of industrieel uiterlijk is een strak kookeiland zonder grepen en franjes, dat haast uit één blok gehouwen lijkt te zijn een passende variant. Twijfelt u nog of een kookeiland iets voor u is? We hebben de voor- en nadelen voor u op een rijtje gezet. 
 

Voordelen

- Met een kookeiland creëert u veel extra werkruimte. Houdt u ervan om te koken of om gezellig samen met uw huisgenoten in de keuken te staan? Een kookeiland biedt hier meer dan genoeg ruimte voor.
- Een kookeiland kan ook perfect dienen als hoge tafel of bar, waardoor u een fijne plek heeft om een hapje aan te eten of drankje te drinken. Met een kookeiland krijgt u dus ook extra zitplaatsen in de keuken.
- Er zijn diverse extra’s mogelijk bij een kookeiland, waardoor u de zogenaamde werkdriehoek in de keuken nog optimaler maakt. Zo kunt u bijvoorbeeld ook een fornuis of wasbak in uw kookeiland laten plaatsen. Een kookeiland is ook perfect om meer bergruimte op te nemen in uw keuken.

Nadelen

- Een kookeiland neemt meer ruimte in beslag dan bijvoorbeeld een hoekkeuken. Daarom is het verstandig om te kijken of u om het kookeiland heen minstens een meter ruimte over heeft, zodat u zich nog gemakkelijk en vrij kunt bewegen in de keuken.
- Een kookeiland is vaak open, daarom staan spullen en keukengerei vaak in het zicht. Hierdoor oogt de keuken wellicht sneller wat rommeliger. Met voldoende bergruimte hoeft dit echter geen probleem te zijn.

Tips bij het samenstellen van uw kookeiland

Wanneer u de keuze heeft gemaakt om voor een kookeiland te gaan, is het raadzaam om met een aantal zaken rekening te houden. Zoals we eerder al vertelden, neemt een kookeiland aardig wat ruimte van uw keuken in beslag. Let daarom goed op de diepte, breedte en indeling van uw keuken en van het eiland. Wanneer u een meter loopruimte heeft tussen uw kookeiland, de rest van de keuken en overige voorwerpen, weet u zeker dat u goed zit. Kies bovendien voor een vorm die past bij de rest van uw keuken, zodat het kookeiland de rest van uw keukeninterieur complementeert.

 

 

Afzuigsysteem bij uw kookeiland

Kiest u ervoor om een kookplaat te integreren in uw kookeiland? Dan is het slim om hier ook een afzuigsysteem bij te plaatsen, zodat u altijd geniet van rookvrije en schone lucht in uw keuken. Een voorbeeld van een afzuiging die perfect is voor bij een kookeiland, is het Bora afzuigsysteem. Dit systeem beschikt over een kookplaat en afzuiging in één. Dit afzuigsysteem beschikt over een downdraft afzuigsysteem, dat zich in het midden van de kookplaat bevindt. Zodoende heeft u geen afzuigkap nodig die het design van uw keuken verstoort. U bespaart met het Bora afzuigsysteem ook ruimte, zowel op functioneel niveau als voor het oog. Wilt u meer weten over dit stijlvolle en veel geprezen afzuigsysteem? Bekijk dan ook eens deze blog
 

Kom langs in onze showroom

Bent u geïnteresseerd in een kookeiland? Kom dan langs in onze showroom in Waalwijk of Amersfoort om de verschillende mogelijkheden te bekijken. Onze adviseurs beantwoorden met plezier al uw vragen. Staat de perfecte keuken voor u niet in onze showroom? Geen probleem, onze adviseurs maken ook graag een persoonlijk ontwerp afgestemd op al uw wensen. Heeft u behoefte aan persoonlijk advies? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs om te voorkomen dat u lang moet wachten. 
 

Waar bent u naar op zoek?

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring...

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Banken

Fauteuils

Stoelen

Tafels

Kasten

Bedden & Boxsprings

Accessoires

Piets stoffering

Keukens

Badkamers

BEZOEK DE GROOTSTE WOONBELEVING VAN NEDERLANDHoe kan ik je helpen?