Met deze tips kiest u het juiste hoofdkussen

Een goede nachtrust begint bij een goed bed, matras én hoofdkussen. Het belang van een goed hoofdkussen wordt alleen vaker onderschat. Iedere persoon is uniek als het op slapen aankomt. Bij iedere lichaamsbouw en slaaphouding hoort een ander kussen. Hoofdkussen zijn er dan ook in diverse soorten en maten. Wilt u weten welk hoofdkussen past bij uw slaapwensen? Piet Klerkx geeft u tips voor het kiezen van het juiste hoofdkussen.

1. Wat voor slaper bent u?

Grofweg zijn er drie typen slapers: een zijslaper, rugslaper en buikslaper. Iedere slaper heeft andere ondersteuning nodig en daar hoort een uniek hoofdkussen bij. Om te beginnen ligt bij de zijslaper de meeste druk op de schouders. Het is belangrijk om de ruimte tussen de hals en schouder op te vullen voor goede ondersteuning. Daar sluit een gevormd en stevig hoofdkussen het beste bij aan. Daarentegen heeft een rugslaper minder ondersteuning nodig, doordat de nek zich in een natuurlijke houding bevindt. Een zacht en flexibel kussen is dan het meest geschikt, eventueel met een ingebouwde neksteun. Het zachte, soepele kussen is ook het meest geschikt voor buikslapers. Daarbij is het nog van belang dat het kussen laag is, wat zorgt voor minimale spanning op de nek en resulteert in een natuurlijke slaaphouding.  

 

2. Een hard of zacht hoofdkussen?

Waarschijnlijk heeft u al een voorkeur voor een hard of zacht kussen. Hierbij is het ook belangrijk om na te gaan hoe hard uw matras is. Hoe harder het matras, hoe harder het kussen moet zijn. Bij een hard matras heeft uw nek namelijk meer ondersteuning nodig van het kussen, omdat u anders een onnatuurlijke houding aanneemt. Ook uw gewicht is belangrijk bij de keuze voor een hoofdkussen. Hoe zwaarder u bent, hoe steviger uw hoofdkussen zou moeten zijn om de beste ondersteuning te behouden.

3. Van dons tot traagschuim: welke vulling kiest u?

Er zijn verschillende vullingen voor hoofdkussens, met ieder hun eigen voordelen. Allereerst zijn er donzen hoofdkussens, die licht en soepel zijn, de warmte goed vasthouden en goed ventileren. Wilt u iets meer ondersteuning, maar datzelfde zachte en comfortabele gevoel? Ga dan voor een veren kussen. Wanneer u behoefte hebt aan een stevig en vormvast kussen dat optimale ondersteuning biedt, kijk dan eens naar latex en traagschuim kussens. Tot slot kunt u nog kiezen voor de goedkope en wasbare variant, namelijk het synthetische hoofdkussen. Zo is er voor iedere wens een passend hoofdkussen verkrijgbaar.

Kom langs bij onze afdeling slapen

Wilt u meer weten over hoofdkussens, of wellicht over het kiezen van het juiste bed of matras?  Kom dan naar een van onze woonwinkels en maak een afspraak voor slaapadvies. Onze slaapadviseurs helpen u graag met het bepalen van het juiste hoofdkussen, matras of bed voor uw slaapwensen.

Waar bent u naar op zoek?

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring...

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Banken

Fauteuils

Stoelen

Tafels

Kasten

Bedden & Boxsprings

Accessoires

Piets stoffering

Keukens

Badkamers

BEZOEK DE GROOTSTE WOONBELEVING VAN NEDERLAND