WOW eindeloze inspiratie onder één dak ! Ontdek alle activiteiten en acties >>

WOW eindeloze inspiratie onder één dak ! Ontdek alle activiteiten en acties >>

Scandinavisch wonen

Scandinavisch wonen bij Piet Klerkx met merken zoals Bodilson, Ethnicraft, PBJ Designhouse en Umage. Eenvoud, minimalistisch en natuurlijke kleuren. Breng rust in je interieur.

Scandinavian living

Een Scandinavische stijl kenmerkt zich door natuurlijke kleuren en zorgt voor veel balans en rust in huis. Een Scandinavisch interieur is eenvoudig, functioneel en heeft simpele vormen en kleuren. Het is dan ook de perfecte woonstijl om het huis groter te laten ogen. Daarnaast vind je in de Scandinavische woonkamer comfortabele meubels van hog

Wat is de Scandinavische woonstijl?

Een Scandinavische woonstijl, iets wat je vaak in de volksmond hoort maar geen idee erbij hebt hoe het eruit ziet. De Scandinavische stijl staat vooral bekend om de lichte en houten meubels. De basis van een Scandinavische woonstijl is licht, neutrale kleuren en warm. In de Scandinavische landen is het vaak lang donker en proberen de Scandinaven zoveel mogelijk zonlicht in huis te halen.  Zij hebben daarom vaak lichte kleuren in huis, grote ramen en natuurlijke materialen. De witte kleur zorgt ervoor dat het interieur ruimtelijk en helder lijkt, maar ook reflecteert dit het meeste licht. 

Het kleurenpalet van een Scandinavische woonstijl is daarom ook licht en eenvoudig. Meestal is wit de hoofdkleur en wordt dit gecombineerd met natuurlijke accenten, zachte kleuren en lichte houtsoorten. Een Scandinavisch interieur oogt ruimtelijk en daarom worden lege wanden vaak gevuld met grafische prints die dunne lijnen bevatten. De rest van de omgeving wordt opgevuld met strakke en functionele Scandinavische woonaccessoires. 

Een Scandinavisch interieur is dus erg warm, dit komt door de lichte, houten meubels en vloeren. Naast de meubels, wordt er ook veel gebruik gemaakt van natuurlijk textiel. Kussens verzachten de eventuele harde lijnen van de meubels, waardoor er een altijd warm gevoel in huis blijft. Ook komt de natuur terug in een Scandinavisch interieur. Plaats vooral groene en grote planten en maak het af met natuurlijke materialen, zoals zandkleurig servies of een wanddecoratie met zachte kleuren. 

De Scandinavische woonstijl in je woonkamer

Onder Scandinavisch wonen vallen ontzettend veel merken. Om de Scandinavische look goed tot zijn recht te laten komen in jouw woonkamer, staan de volgende merken bekend om hun Scandinavische look & feel:   Umage, PBJ Designhouse, Ethnicraft & Bodilson. Zij hebben de mooiste meubels in hun collectie om jouw woonkamer om te toveren tot een echte Scandinavische woonkamer.

Umage

Umage betekent in het Deens ‘moeite doen’ en dat is iets wat zij ook elke dag doen. Umage is waar mooi Deens design samenkomt met betaalbaarheid, hoogwaardige materialen en oprechte zorg voor het milieu. Het resultaat zijn prachtige ontwerpen met een duurzaam tintje. Zij hebben dan ook een groot assortiment meubels: stoelen, tafels, krukjes, opslag, spiegels, bedden, banken, rekken, haken en kasten. Ideaal dus als je jouw huis compleet om wil toveren tot een Scandinavische woonstijl!

PBJ Designhouse

PBJ Designhouse straalde gelijk vanaf het begin al een duidelijke identiteit uit: trendy Deense designmeubelen. Deze worden tot op de dag van vandaag ontworpen door Deense ontwerpers en architecten. Elke dag ontwerpen zij stoelen, eettafels, dressoirs, bureaus, opslagen en koffietafels. PBJ Designhouse staat ook bekend om de houten meubelen, karakteristiek en warm en dat is natuurlijk wat je zoekt in een Scandinavische woonkamer.

Ethnicraft

Ethnicraft staat bekend om de hoge kwaliteit en warme materialen producten die gebruikt worden. Jouw huis moet helemaal aan jouw Scandinavische wensen voldoen. De producten die hiervoor nodig zijn kun je vinden bij Ethnicraft, zij hebben een ruim aanbod aan tafels, zitmeubelen, opbergmeubelen, bureaus, slaapkamers, tuinmeubelen en accessoires om jouw huis helemaal af te maken.

Bodilson

Ook de producten van Bodilson helpen erbij om elke kamer een unieke Scandinavische identiteit te geven. De rust, ruimte en natuur is duidelijk terug te zien in de uitgebreide collectie meubelen. Het Scandinavische minimalisme wordt hierin samengebracht. Bodilson heeft een ruim aanbod aan tafels, banken, stoelen en decoratie. Jij kan met deze producten jouw huis perfect in een Scandinavische stijl omtoveren!

  • Meer over Bodilson

Scandinavisch wonen bij Piet Klerkx

Ben jij op zoek naar nog meer inspiratie over Scandinavisch wonen? Breng dan eens een bezoek aan een van onze showrooms. Bij Piet Klerkx vind je de Scandinavische collectie ook op de website. Deze kun je eenvoudig vinden in ons inspiratie magazine. Laat je bij je zoektocht adviseren door een van onze adviseurs en kom samen tot de perfecte inrichting. Maak een afspraak met een professionele adviseur voor interieur- en stijladvies.

Antwoord op al je woonvragen

Van je huis een thuis maken, daar helpen we graag bij. Of je nu op zoek bent naar een bank, tafel, fauteuil, kast of een compleet interieur: onze adviseurs staan voor je klaar met professioneel advies op maat.

Huidige actie(s) 1
Terug
Sluiten