Efficiënt uw slaapkamer inrichten

Rondkijkend in de slaapkamer beseft u dat u en uw partner heel wat troep van uw studentenkamers hebben meegenomen. Een geheel kan u het niet noemen. Maar met uw fulltime baan en drukke sociale leven heeft u geen tijd om dagen bezig te zijn met een nieuwe slaapkamer inrichting. Met deze stappen hebt u het in een halve dag gepiept.

Stap 1: Neem afscheid

De versleten leren bank, de witte BILLY boekenkast van de IKEA en de spiegel die u tijdens een rommelmarkt op de kop hebt getikt: neem afscheid. Voorzie alle spullen die u wilt weggooien van een post-it. Zo haalt u alles snel en efficiënt uit de kamer. Als u meubels hebt met emotionelen waarden, kijk dan of u ze een opfrisbeurt kan geven. Maar anders; weggooien!

Stap 2: Moodboard maken

Zonder een plan naar de winkel racen, laat het inrichten van de slaapkamer alleen maar langer duren. Bepaal eerst samen hoe de kamer eruit komt te zien. Gaat u voor een scandinavische stijl. Of juist een landelijke of romantische. Natuurlijk kunt u ook stijlen combineren. Bekijk elkaars moodboard en sluit compromissen. 

Loopt uw smaak nogal uiteen? Zoek juist het contrast op in elkaars stijl. Een felle kleur fauteuil kan heel goed werken met een zacht dekbed of rustige kussens. Vraag het onze stijladviseurs.

Stap 3: Interieurwensen bepalen

Het hoge woord is eruit. U weet wat de stijl van de slaapkamer wordt. Nu is het een kwestie van op papier zetten wat de wensen zijn. Schrijf op welke meubels en accessoires u wilt in de slaapkamer. Denk aan een leuk vloerkleed, fauteuil, bankje, spiegel, kast en fotolijstjes. Zo wordt de kamer een echt droompaleis. 

Stap 4: Maak een plattegrond

De interieurstijl is bepaald en de wensen staan op papier. De volgende stap is het maken van een  plattegrond. Door precies te weten hoe groot de ruimte is, waar welke hoek zit en hoe hoog de muren zijn, ziet u meteen of de nieuwe meubelen wel of niet passen. Het enige wat u nodig hebt, is een lineaal, potlood, papier en meetlint. Nog geen half uurtje werk.

Stap 5: Richt de slaapkamer in op papier

Pak uw wensenlijstje erbij en bekijk in grote lijnen wat in de slaapkamer past. Misschien moet u een keuze maken tussen een fauteuil of een bankje. Of hebt u juist ruimte voor beide. Zo komt u niet voor verrassingen te staan in de winkel.

Stap 6: Op naar Piet

Al het voorbereidende werk is gedaan om de slaapkamer van uw dromen te creëren. Tijd om naar Piet Klerkx te gaan. Onze stijladviseurs maken van uw wensen een adembenemende werkelijkheid. Ze geven advies over uw interieur en vertellen u eerlijk als kleuren, materialen of design niet bij elkaar passen. Bovendien vliegt u efficiënt en snel door de winkel heen, omdat onze adviseurs u direct naar de juiste meubels en accessoires wijzen.

Stap 7: Terug naar huis

Doordat u alle interieurstijlen - van scandinavisch tot industrieel en landelijk - bij ons in de winkel vindt, hoeft u alleen maar bij Piet Klerkx aan te kloppen voor al uw wensen. Binnen de kortste keren staat u buiten met alle woonartikelen om de slaapkamer in te richten. Op naar huis om alles een plek te geven. En zo heeft u alles binnen een dag geregeld.

Persoonlijk advies nodig?

Richt de slaapkamer efficiënt in en kom langs bij Piet Klerkx voor stijladvies. Bekijk ons brede aanbod hier.

Waar bent u naar op zoek?

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring...

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Banken

Fauteuils

Stoelen

Tafels

Kasten

Bedden & Boxsprings

Accessoires

Piets stoffering

Keukens

Badkamers

BEZOEK DE GROOTSTE WOONBELEVING VAN NEDERLANDHoe kan ik je helpen?