Tover de hal om in een ruimte waar het fijn is om thuis te komen

Wonen in een huis waar het fijn is om thuis te komen, dat wil natuurlijk iedereen. De eerste ruimte die men ziet bij binnenkomst is de hal. Dit is een kleine ruimte die vaak alleen als doorgang gebruikt wordt. Vaak brengt u hier geen uren in door, maar toch loopt u hier wel meerdere keren op een dag doorheen. Omdat het zo’n kleine ruimte is kan met wat styling al een leuke sfeer neergezet worden. Lees meer over hoe u blij kunt worden van deze kleine ruimte met de styling tips van Piet Klerkx.

Mooi en sfeervol, maar vooral praktisch

Bedenk bij het inrichting van de hal waarvoor u de ruimte gaat gebruiken. Is het een plek alleen voor het ophangen van jassen of ook om even op te frissen en kleine spullen, zoals sleutels, te bewaren? Waarvoor u de ruimte ook gaat gebruiken, creëer in ieder geval voldoende opbergruimte met bijvoorbeeld dichte of open opbergoplossingen. Zet mooie items in het zicht, maar berg de handschoenen en sjaals bijvoorbeeld netjes op in een dichte mand. Vanwege de beperkte ruimte die een hal heeft is het voor de sfeer goed om alleen de jassen op te hangen die u dat seizoen gebruikt. Dit creëert meer rust en het blijft daardoor lekker overzichtelijk. Daarnaast is het goed en praktisch om een handige oplossing te kiezen voor alle kleine spulletjes die u snel wilt pakken, zoals sleutels. Hang bijvoorbeeld een sleutelkastje op of zet een bakje neer waar dit in opgeborgen kan worden.

 

Een kleine ruimte met een ruimtelijk gevoel

In bijna iedere woning is de hal een kleine ruimte. In dit soort ruimtes is het gebruik van lichte kleuren goed, omdat dit zorgt voor een ruimtelijke uitstraling in tegenstelling tot donkere kleuren. Ook een mooie spiegel kan hier aan bijdragen. De hal oogt dan ruimer en voelt lichter aan door de weerkaatsing van het licht. Een spiegel is ook handig voor als u zich nog even wilt opfrissen voor u de deur uit gaat. Zorg daarnaast dat alles netjes opgeruimd is. Dit zorgt naast ruimtelijkheid ook voor rust in deze kleine ruimte. Vergeet daarbij het licht niet. Met de juiste spots creëert u een licht en strak effect wat ook bijdraagt aan het ruimtelijk gevoel, terwijl een hanglamp zorgt voor meer sfeer met hetzelfde gevoel. Kies wat past bij uw wensen en creëer een ruimtelijke gevoel.

 

Styling tips voor de hal

Voor de styling van een kleine ruimte is het belangrijk om de balans te vinden. Het motto hierbij is: houd het rustig en blijf bij één stijl. Denk na over hoe u deze ruimte optimaal kunt benutten. Vaak is de hal een hoge ruimte en dit geeft de mogelijkheid voor bijvoorbeeld fotolijstjes op de muur of een mooi schilderij. Dit zorgt voor sfeer en aankleding. Wanneer de ruimte het toelaat plaats dan een mooie grote plant of een vaas met seizoensbloemen, waardoor de hal direct een frisse uitstraling krijgt. Is de hal hiervoor te klein? Hang dan  hangplantjes op of maak gebruik van de hoogte door een wandplank op te hangen en planten erop te plaatsen. In een ruime hal is het heel trendy om krukjes en minimalistische bankjes neer te zetten. Deze zijn vaak smal, maar erg handig om wat spullen op te leggen of te gebruiken wanneer u schoenen wilt aantrekken. Kleed dit leuk aan door hier een kussen, vachtje of kleedje op te leggen en voilà uw hal is omgetoverd tot een ruimte waar het fijn is om in thuis te komen.

 

Kom langs bij Piet’s woonaccessoires

Wilt u graag de hal omtoveren tot een ruimte waar u blij van wordt? Kom dan naar Piet’s woonaccessoires in Waalwijk. Onze stylisten staan voor u klaar om te helpen met de indeling en geven ook graag tips voor de styling. Zo kunt u thuiskomen in een warme en sfeervolle ruimte.

Waar bent u naar op zoek?

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring...

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Banken

Fauteuils

Stoelen

Tafels

Kasten

Bedden & Boxsprings

Accessoires

Piets stoffering

Keukens

Badkamers

BEZOEK DE GROOTSTE WOONBELEVING VAN NEDERLAND