Bert-Jan, stylist

Hoi! Leuk dat je op deze gastblog hebt geklikt! Ik ben Bert-Jan en werk als stylist bij Piet Klerkx. Met ons styling team zorgen we er voor dat de winkels er mooi en inspirerend uit zien. Zo dat het voor onze klant een uitje is om langs te komen. In deze gastblog schrijf ik over mijn werkzaamheden en geef ik jou een leuke dosis inspiratie mee =)

Suar hout

De meeste meubels worden van hout gemaakt maar niet al het hout heeft een bijzonder verhaal. Bij Suar hout is dat wel anders in deze blog lees je waar het vandaan komt en hoe je het kunt combineren bij jou in huis.

De botanische naam voor Suar is Saman Samanea en in sommige landen wordt de boom ook wel Regenboom genoemd. Suar bomen zijn te herkennen aan hun bladerdak. De groeiwijze is parapluvormig waardoor de boom zorgt voor een verkoelende schaduw op warme dagen. Suar bomen groeien anderhalve meter per jaar. In bijna 15 jaar heeft de boom zijn enorme hoogte van ongeveer 25 meter bereikt, een stamdikte tot wel 2 meter en een blad kroon met een diameter tot wel 40 meter breed.

De boom is niet bedreigd en valt onder snelgroeiend tropisch hardhout met een willekeurig verstrengelde nerf wat de boom heel erg sterk en uniek in zijn uitstraling maakt. Suar bomen groeien in verschillende landen waaronder Indonesië. Dit is de plek waar onze meubels vandaan komen. Als de containers vol met meubelen in Nederland zijn worden ze eerst gecontroleerd en zullen ze daarna richting de klanten gaan. Wanneer de Raja tafel binnen staat heb je geen idee van het lange proces wat vooraf is gegaan aan het maken van de tafel en is het eindelijk tijd om te gaan stylen!

Omdat de uitstraling van het Suar hout zo bijzonder is heeft de Raja tafel niet veel nodig. In de winkels staan de Suar houten meubels gecombineerd met twee Bloq kasten. Deze kasten hebben een klassieke en moderne uitstraling wat zorgt voor een nog stijlvollere sfeer bij jou in huis. Wil jij juist gaan voor een moderne look? Bekijk dan de meubels van onze Titolo woonprogramma’s. Het warme Suar hout geeft een heel mooi contrast met de strakke kleuren en vormgeving van Titolo.

Met de meubelen van Raja heb je een unieke en duurzame eyecatcher in huis! Ga jij voor een moderne of stijlvolle look? Ik ben benieuwd!

Bert-Jan

Huidige actie(s) 1
Terug
Sluiten