WOW eindeloze inspiratie onder één dak ! Ontdek alle activiteiten en acties >>

WOW eindeloze inspiratie onder één dak ! Ontdek alle activiteiten en acties >>

Influencer Finntage

Feestelijk tafelen met Finntage

Als ik denk aan december, dan denk ik aan heerlijk eten en lekker lang tafelen! Voor mij staat de maand december in het teken van feestelijk tafelen en borrelen met mijn gezin en familie.
Wij vinden de eettafel een heerlijke plek in huis. In de decembermaand maken wij daar optimaal gebruik van. Urenlang tafelen doe ik het liefst aan een gezellige, prachtig gedekte tafel. Dan smaakt mijn eten nog lekkerder, want het gaat immers om het totaalplaatje ;-). Daar ben ik heel gevoelig voor. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw eettafel eruit springt deze feestmaand en hoe zorg je dat de tafelaankleding met elkaar matcht? Kortom; aan welke stappen en woonaccessoires moet je denken bij een feestelijke tafelen?!

Hoe ga je nu te werk?

In samenwerking met Piet Klerkx bouwde ik mijn laatste stijlhoek van het jaar ‘feestelijk tafelen’. Ik heb gekozen voor een eettafel met een organische vorm, een eetkamerbank en 3 bruine eetkamerstoelen. Een hele bewuste keuze! Ik houd van meubels met ronde vormen en hoekige items zul je zelden terugzien in mijn huis. Ronde en organische vormen staan namelijk vriendelijker in huis en ze maken het geheel net wat zachter. Het zal jullie dus ook niet verbazen dat ik voor de stijlhoek ben gegaan voor deze set. Een eetkamerbank om heerlijk lang na te tafelen, alsof je gewoon in de woonkamer op de bank zit. Daarnaast creëer je met de kussens dezelfde sfeert als in de zithoek. De stoelen aan de eettafel passen perfect bij de vorm van de tafel. Zo wordt het echt een eenheid!

Tip 1: Bedenk van tevoren goed welke sfeer je op tafel neer wilt zetten

Dat begint al bij het servies: ga je voor een klassiek wit servies of ga je juist uitpakken met kleur? Jullie kunnen vast raden waar ik mee aan de slag ben gegaan. Ik hou ervan om heel veel kleuren met elkaar te combineren, maar ik probeer wel altijd vanuit een vast kleurenpalet te werken. Creëer op tafel een spannende sfeer door te variëren met materialen en stijlen. Ik ging voor de stijlhoek aan de slag met de kleuren oranje, groen, geel, paars en blauw.

Tip 2: Maak gebruik van gouden woonaccessoires

Om het geheel echt feestelijk te maken koos ik als finishing touch: woonaccessoires in de kleur goud. Ik vond het een uitdaging om een feestelijke tafel te creëren zonder (traditionele) kerstversiering. Door het gebruik van gouden woonaccessoires maak je de tafel feestelijk. Hierdoor is het niet té traditioneel, kan je ook nog alles lekker laten staan na de feestdagen en verdwijnt het niet direct in de kerstbox op zolder!

Nadat ik al dat moois in mijn winkelwagentje zag liggen, wist ik dat dit de juiste combinatie zou zijn van glaswerk, servies, kandelaars, kersttakken en overige gouden woonaccessoires! Ik voelde dat het klopte en dat je hier een heerlijke feestelijke setting kan neerzetten op en rondom de tafel. Na het kiezen van de kleuren en het servies komt het leukste werk: de tafeldecoratie!

Tip 3: Een warme en gezellige sfeer met kaarsen

Naast het servies en glaswerk zijn kaarsen ALTIJD een goed idee. Kaarsen geven, letterlijk en figuurlijk, een warme sfeer aan tafel. Om het geheel wat spannender en minder ‘netjes’ te maken maak ik altijd gebruik van kaarsenstandaards in verschillende uitvoeringen en hoogtes. Wissel ook eens af met dinerkaarsen, stompkaarsen en mooi glas met waxinelichtjes erin.

Tip 4: Kleed de rest van je huis ook feestelijk aan!

Naast de eettafel zorg je er natuurlijk ook voor dat de rest van je huis feestelijk wordt aangekleed in de decembermaand. Daarom voeg ik niet alleen aan de eettafel maar aan het hele huis meer gouden woonaccessoires toe. Denk hierbij aan windlichten en kaarsen in een mooie gouden kleur. Maar ik zet bijvoorbeeld ook altijd een heerlijk boeket met gouden kersttakken en hangers neer op mijn keukenblad. Daarnaast fleur ik mijn eetkamer- en zitbank op met kussens in glimmende stofjes en metallic afwerking. Het zijn kleine veranderingen, maar ze hebben een groots effect en creëren een heerlijk feest sfeertje!
Ik ben klaar voor een heerlijke en feestelijke decembermaand.

Wist je trouwens dat als je er zelf niet uitkomt met de afstyling van je huis, er een stylist van Piet Klerkx bij jou thuis komt? Piet’s woonwarenhuis team komt met een bus vol woonaccessoires mee om je huis af te stylen. Hoe fijn en handig is dat!

Met de leukste serviezen & woonaccessoires van Piet Klerkx maak je er een onvergetelijke decembermaand van.

Antwoord op al je woonvragen

Van je huis een thuis maken, daar helpen we graag bij. Of je nu op zoek bent naar een bank, tafel, fauteuil, kast of een compleet interieur: onze adviseurs staan voor je klaar met professioneel advies op maat.

Huidige actie(s) 1
Terug
Sluiten