WOW eindeloze inspiratie onder één dak ! Ontdek alle activiteiten en acties >>

WOW eindeloze inspiratie onder één dak ! Ontdek alle activiteiten en acties >>

Influencer Finntage

Stylingtips voor het inrichten van je bad- en slaapkamer!

Tijdens de verhuizing zijn er verschillende vraagstukken op me afgekomen met betrekking tot kleuren en sferen die ik graag wil creëren in mijn nieuwe woning. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende, mooie woonitems te verkrijgen! Voor mijn gevoel zijn de bad- en slaapkamer voor mij één ruimte in huis. Ze zijn met elkaar verbonden, omdat je ze bijna altijd achter elkaar gebruikt. Ik hou ervan om bij deze twee kamers een en dezelfde sfeer en vibe aan te houden.

Twee ruimtes die naadloos op elkaar aansluiten

"Ik had duidelijk voor ogen hoe ik mijn bad- en slaapkamer wilde inrichten, namelijk: twee moderne, eclectische, kleurrijke kamers met volle, warme kleuren én véél prints! De hele insteek was dat de twee ruimtes naadloos op elkaar aansluiten! Het was voor mij al snel duidelijk wat ik graag wilde voor mijn bad- en slaapkamer, maar hoe kom je nou bij zo’n wens of beeld waar je naartoe werkt? Waar begin je? Ik neem je mee met een aantal woontips om je bad- en woonkamer in te richten!"

Kies een woonstijl of thema die je in beide ruimtes kan uitwerken

Sandra:”Mijn woonstijl is een mix van modern, kleurrijk en eclectisch.”

Stylingtip 2: Maak een kleurenplan. Bepaal je favoriete kleuren en laat dat het uitgangspunt zijn van de sfeer die je wilt neerzetten

“Ik heb gekozen voor de kleuren groen, okergoud, bruin, paars en blauw. In de slaapkamer komen de basiskleuren groen en okergoud terug in de muurverf. In de badkamer komen deze twee basiskleuren terug in het tegelwerk. Dit heb ik aangevuld met paars en blauw als accentkleur in zowel de bad- als slaapkamer.”

Extra stylingtip: Kies de juiste kleuren

"Kleur doet veel met ons brein. Ze hebben zelfs een psychologische werking op ons. Bedenk bij het inrichten van je slaapkamer dus goed voor welke kleur muurverf je kiest. Onderstaande kleuren hebben effect op je humeur en zijn het meest geschikt voor in de slaapkamer."

  • Groen is rustgevend
  • Geel is energiek en stimulerend
  • Oranje zorgt voor stabiliteit en warmte
  • Blauw werkt kalmerend

Stylingtip 3: Maak een moodboard met allerlei kleuren en materialen

"Door een moodboard te maken met verschillende kleuren, materialen én wat inspiratiebeelden schep je voor jezelf duidelijkheid en een beeld van wat je graag wilt. Daarnaast helpt een moodboard je om aan één woonstijl een bepaalde sfeer te houden."

Stylingtip 4: Voeg wat groen of bloemen toe aan je bad- en slaapkamer

"Planten geven je kamer kleur en sfeer. Bovendien zuiveren planten de lucht en dat is geen overbodige luxe in een ruime waarin je veel tijd doorbrengt. Voeg daarom ook de mooiste planten toe aan je bad- en slaapkamer!"

Stylingtip 5: Kies de juiste verlichting voor je kamer

"Verlichting zorgt voor sfeer in huis. Dus ook in de bad- en slaapkamer! Denk goed na over wat voor verlichting je nodig hebt en waar je die verlichting voor wil gebruiken. Op deze manier kun je een mooie balans creëren tussen functionele - en sfeerverlichting. Ik hoop dat jullie iets aan mijn woontips hebben. Ik ben in ieder geval ontzettend blij met het eindresultaat van mijn bad- en slaapkamer!"

Liefs, 
FINNTAGE

Ben je fan van de FINNTAGE stijl?
Volg Sandra op Instagram via @_FINNTAGE voor nog meer foto’s van haar kleurrijke interieur.

Antwoord op al je woonvragen

Van je huis een thuis maken, daar helpen we graag bij. Of je nu op zoek bent naar een bank, tafel, fauteuil, kast of een compleet interieur: onze adviseurs staan voor je klaar met professioneel advies op maat.

Huidige actie(s) 1
Terug
Sluiten