Influencer Finntage

Tips voor het inrichten van je woonkamer met de laatste woontrends van het najaar!

Ronde vormen, statements in kleur, mix van vormen en patronen en het gebruik van sierlijke prints in geweven en zachte stoffen. Dit zijn dé woontrends van het najaar en zijn op mijn lijf geschreven. Deze maand mocht ik weer een stijlhoek samenstellen bij Piet Klerkx in Waalwijk en kon ik me heerlijk uitleven. De winkel staat namelijk bomvol met nieuwe collecties uit de woontrends van het najaar. Van Piet’s Huiscollectie tot design, om te smullen!

Het uitgangspunt van mijn stijlhoek was deze fantastische BEAN hoekbank uit Piet’s Huiscollectie. De bank is organisch gevormd en in een fijne zachte, aaibare boucle stof. Helemaal in de trend van nu! De crème witte bank was een heerlijke uitdaging om deze te laten blenden met de rest van mijn Finntage hoek. Zo leuk om jullie te laten zien wat het verschil in afstyling doet met het eindresultaat en de sfeer. In mijn stijlhoek heb ik een kleine woonkamer setting gecreëerd. In deze blog wil ik jullie graag wat tips geven over hoe je jouw woonkamer kan inrichten met de nieuwste najaarstrends!

Begin met inrichten

Kies nooit als eerste de kleur van je muren. Verf is er in zoveel kleuren en kan makkelijk worden aangepast. Begin juist met de keuze voor je bank of andere bepalende items in je woonkamer en pas de rest daarop aan. Kies vervolgens voor een lekkere contrasterende kleur voor de muur achter je bank, zo valt je bank niet weg in de muur.

Kies jouw bank

Bij de keuze van de bank is het belangrijk dat je de bank test. Ga erop zitten, liggen, voel en ervaar. Een bank moet zeker ook knap zijn, maar het is vooral belangrijk dat de bank lekker zit! 

Opstelling van de bank

Bij de opstelling van de bank moet je vooral kijken naar wat er in jouw woonruimte past. Je kan wel heel graag een bank willen met een hoekelement, maar als dat betekent dat je daardoor je woonkamer dicht bouwt, zou ik het nog een keer overwegen. Wil je een bank met hoekelement vanwege het comfort, maar past het eigenlijk niet in je woonkamer? Kies dan voor een rechte bank met hocker. Zo creëer je dezelfde comfort, maar behoud je meer ruimte! De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag op weg met het maken van de juiste keuzes en indeling voor jouw woonruimte. Zij geven je vaak hele andere inzichten en welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Vloerkleed, plaid & kussens

Ik houd van vloerkleden in een woonkamer. Het maakt de woonkamer wat mij betreft écht af! De karperafdeling van Piet Klerkx is hiervoor dé ideale plek en een echte snoepwinkel. Naast de standaard maten biedt Piet Klerkx ook een hele ruime keuze maatwerk karpetten aan. Je hebt er ruime keuze uit verschillende kleuren, materialen en prints. In de slaapkamer koos ik eerder bijvoorbeeld voor maatwerk uit de collectie van Desso. Dit vloerkleed is extra groot voor onder het bed en heeft afgeronde hoeken wat het totaalplaatje net wat vriendelijker maakt. Voor de huidige stijlhoek koos ik een zeegroen vintage exemplaar. Omdat de bank een rustige basiskleur heeft kon het vloerkleed wel een lekker knal kleurtje aan! Ik was op slag verliefd en de kleur past super goed bij de woontrends van dit najaar. Een vloerkleed is dus mooi voor het zicht, maar het is ook heel praktisch. De ruimte klinkt door een vloerkleed namelijk niet zo hol. Wil je om wat voor reden dan ook geen vloerkleed op de vloer? Denk dan eens aan een vloerkleed aan de wand! Je hebt dan niets op de vloer, maar het geeft hetzelfde effect op het geluid in de ruimte.

Plaids en kussens

Naast een vloerkleed maken plaids en kussens jouw woonkamer compleet. Ze zijn onmisbaar voor het totaalplaatje. Kussens in verschillende vormen en patronen en een mix van sierlijke prints in geweven en zachte stoffen. Helemaal volgens de laatste woontrends! Op de Bean bank in mijn stijlhoek combineerde ik dan ook sierlijk en aaibaar velvet met bijvoorbeeld een wollen kussen in een ruitprint.
Daarnaast is een plaid zowel functioneel als decoratief. In mijn stijlhoek koos ik voor diverse materialen volgens de laatste woontrends: Een mix van geweven jacquard stoffen en zacht fluweel. Heel mooi én helemaal van nu!

Fauteuil & salontafel

Jouw woonkamer is pas echt compleet met een bijpassende fauteuil én een salontafel of een mix van bijzettafeltjes. Denk hierbij goed na over welke functie een fauteuil zal hebben in je zithoek. Dient het als fijne plek om te lezen of vooral voor de sier en als extra zitplek. Beide functies vragen om een ander zitcomfort. Piet’s interieuradviseurs geven je graag advies over de verschillende mogelijkheden en het enorme aanbod bij het kiezen van een fauteuil en/of bijzettafels.

Kleurrijke fauteuil en een organisch gevormde salontafel

In mijn eerste stijlhoek koos ik voor de knaloranje Artifort Orange Slice. Al jaren staat deze op mijn wensenlijstje en tussen alle nieuwe collecties en woontrends, een echte klassieker! Naast de fauteuil koos ik voor mijn stijlkamer voor een organisch gevormde salontafel in een prachtige, warm houten kleur. Deze kleur is mooi in contrast met de witte bank. Kijk hoe prachtig de vorm van de tafel matcht met de vorm van de bank?!

Bijzettafels

Naast deze salontafel mogen bijzettafels natuurlijk niet ontbreken. Ik hou van bijzettafels en heb er zelf te veel ;-). Dit soort tafels zijn ideaal, want er is altijd wel plek voor. Om te variëren kun je bijzettafels in drie verschillende hoogtes bij elkaar zetten. Zo vormen ze ook één salontafel. Pak in ieder geval lekker uit en maak er een eyecatcher van! Ik ben nog steeds verliefd op mijn Oily Spikes bijzettafel van Pols Potten. Deze kwam terug in mijn eerste stijlhoek bij Piet Klerkx, maar pronkt ook bij mij thuis!

Woonaccessoires

Heb je een lange woonkamer en vind je het moeilijk om intimiteit en sfeer te creëren? Splits de ruimtes dan op! Je kan bijvoorbeeld een open kast, zoals ik in mijn eerste stijlhoek koos, dwars in de ruimte neerzetten als een soort roomdivider. Naast een open kast kun je ook kiezen voor twee dezelfde kasten naast elkaar tegen de muur om zo de ruimte op te splitsen. Bijkomend voordeel van opsplitsen van je woonkamer door middel van een kast(en): je kan er gelijk je pronkstukken in kwijt.

En wat die pronkstukken betreft: “less is more”. Zorg voor groepjes woonaccessoires, mix goed de hoogtes en let op de kleurstelling. Uitbundig hoeft niet onrustig te betekenen, het gaat om de juiste balans. Met de juiste mix van kleuren en materialen heb je namelijk alsnog een eenheid. De woonaccessoires afdeling bij Piet Klerkx is echt te gek en heel uitgebreid. Ik kan daar echt nooit kiezen!

Nog een paar laatste woontips op het gebied van woonaccessoires:

  • Met een grote spiegel creëer je een doorkijkje waardoor de ruimte groter lijkt (kijk bijvoorbeeld naar de spiegel die ik uitkoos voor in de slaapkamer).
  • Kies lampen waar je echt blij van wordt. Naast dat lampen functioneel zijn, kunnen het ook echte eyecatchers zijn. Bijvoorbeeld deze oranje/rode lamp.
  • De echte finishing touch van je woonkamer: Een te gekke vaas/bloem-combinatie! Kunstbloemen zijn tegenwoordig van prachtige kwaliteit. Investeer hierin voor jarenlang plezier en verander bijvoorbeeld ieder seizoen van kleur.

Ik ben helemaal verliefd op mijn exemplaar in mijn laatste stijlhoek. Wat een knaller in de knalblauwe vaas van Pols Potten.

Ik hoop dat ik jullie wat op weg heb kunnen helpen en wat inspiratie heb kunnen geven om jouw woonkamer klaar te maken voor het najaar!

Liefs, Sandra

Antwoord op al je woonvragen

Van je huis een thuis maken, daar helpen we graag bij. Of je nu op zoek bent naar een bank, tafel, fauteuil, kast of een compleet interieur: onze adviseurs staan voor je klaar met professioneel advies op maat.

Huidige actie(s) 1
Terug
Sluiten