Influencer Finntage

Tips voor het samenstellen van jouw droom eethoek!

De feestdagen zijn voorbij. Dit betekent dat de kerstboom de deur uitgaat (of de berging in) en dat de overige feestelijke aankleding wordt opgeruimd. In december was mijn 4e stijlhoek terug te vinden bij Piet Klerkx in Waalwijk. Ik kon hier heerlijk uitleven en stelde een feestelijke tafelsetting samen. Naast de feestelijke aankleding creëerde ik een stijlhoek volgens de laatste (najaars)trends. Denk aan ronde vormen, statements in kleur, mix van vormen en patronen en het gebruik van sierlijke prints in geweven en zachte stoffen. Trends die mij op het lijf zijn geschreven!

Na de feestmaand

Na de feestmaand wordt ook mijn feestelijke stijlhoek aangepast. We hebben de glitters en feestelijke aankleding vervangen voor een frisse look & start van het nieuwe jaar! Ook met de gedachte dat we weer richting het voorjaar gaan. Het vervangen van de glitters en feestelijke aankleding is bij Piet Klerkx eenvoudig. De woonwinkel staat namelijk bomvol woonitems uit nieuwe collecties. Van Piet’s huiscollectie tot design, zoveel mooie keuzes! Tijdens het samenstellen van mijn feestelijke stijlhoek, koos ik bijvoorbeeld voor woonitems die kunnen blijven staan na de feestmaand. Mooie grote vazen en gouden kandelaars en windlichten kunnen het hele jaar door!

Ook koos ik voor een nieuwe opstelling van de eetkamerstoelen rondom de eettafel. Op deze manier kun je zien hoeveel er mogelijk is en hoe snel je een andere sfeer kunt neerzetten met relatief, kleine aanpassingen!

Hoe ga je te werk?

Maar hoe ga je op zoek naar de juiste combinatie? Wat mij betreft begin je bij de eettafel! De eetkamer is een plek waar je veel tijd doorbrengt en aan de eettafel gebeurt heel veel. Het is een plek waar je samenkomt met je gezin, familie en vrienden. En je komt er voor het ontbijt, de lunch, het diner of je doet er spelletjes, je bent er aan het werk of je sluit de dag af met een borrel. Aan de eettafel gebeurt alles!

Kies de eettafel

Tafels zijn er in allerlei vormen, maten en materialen. Het is dan ook belangrijk dat je je afvraagt wat er bij jouw woonstijl past, maar nog belangrijker wat er qua ontwerp en afmeting in jouw ruimte past. Kies dus de tafel die echt passend is voor jouw ruimte! Een eettafel in een ronde vorm zorgt voor een knus en gezellig plekje, waar iedereen goed te zien is aan tafel. En met een rechthoekige eettafel creëer je veel plek aan een tafel. Deze tafels zijn vaak in verschillende maten te verkrijgen waardoor er altijd een maat bij zit die passend is voor jouw eethoek.

Kies de eetkamerstoelen

Je wil natuurlijk dat je eetkamerstoelen matchen bij je eetkamertafel. Hierbij is het wat mij betreft het mooist als de eetkamerstoelen en eettafel samen elkaar versterken. Zo vind ik het mooier om stoelen met ronde vormen te kiezen bij een ronde, ovale of organische tafel en stoelen met rechte lijnen bij rechthoekige tafels.

Op zoek naar jouw ideale eetkamerstoelen?

Voordat je op pad gaat heb ik een paar tips voor je. Er zijn zoveel opties voor eetkamerstoelen en hiermee voorkom je dat je door de stoelen het bos niet meer ziet ;-).

Keuzes met betrekking tot de eetkamerstoelen:

  • Met of zonder armleuning
  • Met wieltjes
  • Stof, microleder of leer
  • Allemaal dezelfde stoelen of verschillende
  • Allemaal dezelfde kleur stoelen of verschillende

Zoveel keuzes voor het samenstellen van jouw droom eethoek!

Weet dat wanneer je keuzestress hebt of er niet helemaal uitkomt met de eettafel en eetkamerstoelen, je altijd terecht kan bij de specialisten van Piet Klerkx. In de winkel adviseren en helpen zij jou graag. Maak gauw een afspraak.

Hoe heb ik dit aangepakt?

Het zal jullie niet verbazen dat ik mijn Finntage stijl in de stijlhoek heb verwerkt. Zo heb ik gekozen voor een eettafel in een organische vorm, aangevuld met eetkamerstoelen uitgevoerd in een lekkere mix van kleuren, stoffen en materialen. Precies zoals ik het voor thuis ook uit heb gekozen, mijn favoriete mix!

Organisch gevormde eettafel

Voor de stijlhoek ruilde ik het eetkamerbank en de 3 eetkamerstoelen in voor een andere mooie mix! Hierbij heb ik de knappe organisch gevormde tafel als uitgangspunt genomen met daarbij een mix aan eetkamerstoelen met ronde vormen. Echt een mooie eenheid! Voor wat extra dimensie aan tafel koos ik drie verschillende eetkamerstoelen uit, namelijk twee stoelen met armleuning en een zonder. Voor ieder wat wils!

Mix en match eetkamerstoelen

Naast de verschillende type stoelen geeft de mix van kleur en materiaal ook net wat extra’s aan je eettafel. Want waarom zou je 6 dezelfde stoelen kiezen als er zoveel mooie opties zijn? ;-) Wat mij betreft is de eetkamer, en met name de eettafel, zo een heerlijke plek geworden om lekker veel tijd aan te vertoeven!

Wist je dat?

Kom je er zelf niet uit met het afstylen van je woonkamer en/of eethoek? Je kunt hierbij terecht bij Piet’s woonwarenhuis team in Waalwijk. Afhankelijk van je woonstijl komen zij met een bus vol met woonaccessoires naar je huis om je woonruimte compleet af te stylen. Hoe fijn en handig is dat?! 

Met de stijlvolle woonaccessoires van Piet Klerkx maak je je woonruimte gezelliger en persoonlijker. 


Foto’s gemaakt door Elisa

Antwoord op al je woonvragen

Van je huis een thuis maken, daar helpen we graag bij. Of je nu op zoek bent naar een bank, tafel, fauteuil, kast of een compleet interieur: onze adviseurs staan voor je klaar met professioneel advies op maat.

Huidige actie(s) 1
Terug
Sluiten