De trends en mogelijkheden voor de wandafwerking in de badkamer

Een badkamertegel is al lang niet meer simpelweg een vierkante of rechthoekige witte tegel. Immers is er tegenwoordig veel meer mogelijk op het gebied van badkamertegels en de keuzeopties zijn dan ook eindeloos. Zo heb je de keuze uit verschillende kleuren, formaten, vormen, motieven en materialen. Kies je voor een rustige basic tegel of ga je juist voor een opvallende eyecatcher? Wij vertellen je graag meer over de verschillende mogelijkheden en lichten onze favorieten toe.


Trends in wandafwerking

De meest opvallende trend is dat wandafwerking tegenwoordig een belangrijke rol speelt in de badkamer en juist daardoor erg mag opvallen. Hierbij valt te denken aan glanzende, decoratieve en/of kleurrijke tegels of wellicht zelfs een tegel met een drukke print. De tijd van de basic witte tegel is dan ook voorbij.

Statements

In 2019 zullen we steeds vaker échte statements in de badkamer zien. De tijdloze tegels maken dan ook steeds vaker plaats voor tegels met felle kleuren, drukke motieven en aparte vormen. We zien steeds meer unieke legpatronen en vormen terugkomen in de badkamer. Dit betreft legpatronen en vormen die in andere ruimtes al populair waren, zoals de honeycomb, hexagon en het visgraatmotief, en nu dus steeds vaker ook terug te zien zijn in badkamertegels.

Luxe met marmer en koper

Een trend die ook erg populair blijft, is een wandafwerking met marmerlook. Marmer wordt gezien als een luxe materiaal en is daardoor perfect geschikt voor in een moderne maar ook voor een klassieke badkamer. Deze marmerlook wordt vaak gecombineerd met koperen en gouden elementen. In 2019 zijn we dan ook niet bang voor een aantal metallic accessoires. Want ja, een beetje luxe in de badkamer mag natuurlijk wel! Immers zorgt dit voor een warme en bijzondere uitstraling.

Meer dan alleen tegels

Daarnaast zijn tegels ook al lang niet meer de enige oplossing in de badkamer. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om de wandafwerking in de badkamer te voorzien van waterdicht behang. Daarnaast is het ook mogelijk om de wand te bekleden met waterdicht stucwerk. Hierbij heb je de mogelijkheid tot verschillende looks, van een basic witte look tot aan een robuuste betonlook. Kortom, er zijn wederom genoeg keuzes en mogelijkheden.

Wat hangt daar aan de muur?

Niet alleen de wand zelf mag opvallen, ook bijvoorbeeld de radiator in de badkamer is allang niet meer standaard. Op een donkere muur is een standaard witte radiator misschien niet de beste optie. Dus gelukkig zijn ook hierin vele andere mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor een mat zwarte radiator die naadloos integreert met de donkere muur in de badkamer. Tevens is er ook wat betreft design van alles mogelijk. Hierdoor is er altijd een geschikte variant te vinden die perfect in uw badkamer past.

Maak een afspraak en kom naar de winkel

Wilt u graag nog meer inspiratie opdoen over alle mogelijkheden op het gebied van wandafwerkingen in de badkamer? Kom dan naar onze winkel in Waalwijk of Amersfoort en laat u inspireren! Indien u wilt profiteren van een vrijblijvend en deskundig advies, maak dan alvorens u naar onze winkel komt een afspraak met een van onze sanitairspecialisten. Zij helpen u graag met het ontwerpen van uw droombadkamer.

Waar bent u naar op zoek?

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring...

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Banken

Fauteuils

Stoelen

Tafels

Kasten

Bedden & Boxsprings

Accessoires

Piets stoffering

Keukens

Badkamers

BEZOEK DE GROOTSTE WOONBELEVING VAN NEDERLANDHoe kan ik je helpen?