Nikkie Haacke

Woontrend 2019: terug naar toen

Ook dit jaar houden we u graag op de hoogte van de laatste woontrends. Eén van de veelbelovende trends van 2019 kan omgeschreven worden als ‘Terug naar toen’. In steeds meer woningen zien we de stijlen die we kennen van vroeger terugkomen in het interieur van nu. Steeds meer mensen halen hun inspiratie uit oude woontrends om deze vervolgens in een nieuw jasje te steken. Ook worden er vaak oude elementen gecombineerd met nieuwe elementen. De juiste combinatie hiervan zorgt voor een uniek en leuk effect. Nieuwsgierig hoe u invulling kunt geven aan deze trend in uw woning? Lees dan snel verder. De specialisten van Piet Klerkx vertellen u hieronder meer over deze trends en geven u een aantal handige tips.


Terug naar de jaren ‘20

In steeds meer interieurs zien wij verschillende elementen uit de jaren twintig terugkomen. Een goed voorbeeld hiervan is fluweel: een zachte stof die enorm populair was in de jaren twintig en nu weer helemaal terugkomt. Maar ook gouden elementen, poedertinten en grafische prints komen weer helemaal terug. Deze trend, gebaseerd op de jaren twintig, is goed toe te passen in uw eigen interieur. Zo vindt u in onze collectie verschillende meubelen uitgerust in een fluwelen stof, zoals een kleurrijk, fluwelen bankstel. Wilt u liever op een subtielere manier fluweel toepassen in uw interieur? Overweeg dan een fluwelen fauteuil of een aantal sierlijke, fluwelen kussens. Daarnaast zien wij goud in vele woonstijlen terugkomen. In het woondecoratie-assortiment van Piet Klerkx zijn dan ook vele gouden accessoires te vinden. Kies bijvoorbeeld voor een gouden bijzettafeltje of pas goud in de keuken toe door middel van een gouden kraan. Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk. Breng een bezoek aan een van onze winkels en bekijk het volledige assortiment van Piet Klerkx: alles onder één dak!Retro en vintage uit de jaren ‘50, ‘60 en ‘70

In 2018 was het al een ware trend om retro en vintage items terug te laten komen in het interieur. Het is dan ook niet voor niets dat deze trend enorm populair blijft in 2019. Een goed voorbeeld hiervan zijn natuurlijke materialen, zoals hout en terracotta. Door gebruik te maken van dit soort materialen wordt de retro-sfeer van vroeger teruggebracht in een vernieuwd jasje. Ook kleurcombinaties van de kleuren geel, bruin en oranje waren zeer geliefd destijds en worden nu weer massaal gebruikt. Kies bijvoorbeeld voor kleurrijk behang om de look van de kamer compleet te veranderen. Bij Piet’s Stoffering is de keuze eindeloos en denken ze graag met u mee! Maar ook planten als de cactus en sanseveria waren enorm populair in de jaren 60 en 70 en zijn ook nu in vele huishoudens te zien. Bent u op zoek naar dit soort producten die uw kamer een écht retro-gevoel geven? Kom dan eens kijken in onze woonwinkel, hier vindt u talloze producten gebaseerd op de stijl van vroeger. Doordat vele meubels en toebehoren naar smaak aangepast kunnen worden, bepaalt u zelf precies uw gewenste look.


Combineer uw erfstukken met nieuwe items

Tot slot kunnen oude meubelen waar u veel waarde aan hecht uitstekend gecombineerd worden met enkele moderne items. Zo creëert u een hedendaags interieur met een persoonlijke draai. Dus bent u bijvoorbeeld gehecht aan dat vintage erfstuk van uw oma, maar is uw huidige interieur momenteel erg modern? Dan hoeft dit geen probleem te zijn. Onze interieuradviseurs helpen u graag om met deze stukken een mooi samenhangend geheel te creëren. De adviseurs houden bij dit advies rekeningen met de meubels die u graag zou willen behouden en zoeken hier een aantal bijpassende nieuwe items bij. Handig toch?


Kom langs in onze winkel of maak een afspraak

Bent u enthousiast geworden over deze woontrend en benieuwd hoe u deze trend kunt toepassen in uw eigen woning? Kom dan langs in een van onze winkels en laat uzelf inspireren! Ook is het mogelijk om een afspraak te maken met een van onze interieuradviseurs. Zij vertellen u graag meer over het combineren van antieke of vintage parels met nieuwe items.


Waar bent u naar op zoek?

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring...

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Banken

Fauteuils

Stoelen

Tafels

Kasten

Bedden & Boxsprings

Accessoires

Piets stoffering

Keukens

Badkamers

BEZOEK DE GROOTSTE WOONBELEVING VAN NEDERLAND