Warme diepe kleuren

Gekleurde muren zijn van grote invloed voor de sfeer in je woonkamer. Zo geven de kleuren bruin, geel, oranje en rood een warme uitstraling aan ruimtes. Met warme diepe kleuren, als roestbruin, goudbruin en diepblauw, creëer je een kleurenpalet dat perfect past binnen deze woontrend. De verschillende warme kleuren kunnen gecombineerd worden voor een extra sfeervol en warm effect. Maar let wel op, wanneer je teveel warme kleuren combineert zorgt dit voor onrust en dat wil je natuurlijk niet in huis. Beoordeel kritisch wat past binnen jouw bestaande interieur of vraag advies aan onze specialisten in de Piet Klerkx woonwinkels.

Ronde vormen, open banken en grafische designs

Bij deze interieurtrend lenen de woorden ronde vormen en grafische designs zich perfect! Ronde vormen zijn goed te combineren met een open bank, zoals te zien is op bovenstaande foto. De bank Yoni is een kubische bank die speels oogt gecombineerd met een dichte ronde fauteuil Aria. En wat helemaal binnen deze trend past, is het toevoegen van grafische designs. Denk aan stijlvolle kussens op de bank. Dit zorgt voor een speels effect en hiermee creëer je een geheel in het interieur.

Luxe uitstraling

Rijke stoffering en een vormgeving dat zorgt voor een luxe uitstraling. De vormgeving van deze Bean bank is vernieuwend door de zachte rondingen. De bank is rijk gestoffeerd en oogt daarom luxe. Door ronde klassieke vormen toe te passen voeg je een vrouwelijke touch toe in het interieur. Zo verfijn je het interieur in huis en springen de Classy Shapes er nog meer uit.

Voorbeelden van klassieke vormen

Klassieke vormen kennen we genoeg in deze nieuwe interieurtrend van 2023. Maar welke klassieke vormen zijn er nou precies en welke passen binnen deze trend? Zodat jij deze kan toepassen in huis. We noemen hier een aantal voorbeelden van klassieke vormen:

Bogen
Bogen zijn gebogen, halfronde openingen die ook vaak werden gebruikt in de oude Griekse en Romeinse architectuur. In het interieur kunnen bogen worden gebruikt om visualisatie toe te voegen en een gevoel van flow te creëren tussen verschillende delen van een ruimte. 

Rond en speels
Ronde vormen doorbreken de strakke lijnen in het interieur en hiermee voeg je speelsheid, zachtheid en warmte toe in je interieur. Deze aspecten zijn erg belangrijk voor het geheel van een ruimte. Ronde meubels en/of accessoires zijn een warme toevoeging, zorgen voor dynamiek en creëren rust en ruimte in je huis. 

Klassieke motieven
Klassieke motieven zijn decoratieve elementen die geïnspireerd zijn op de oude Griekse en Romeinse kunst en architectuur. In het interieur kunnen deze motieven worden gebruikt om een vleugje klassieke elegantie aan een ruimte toe te voegen.

Welke trend kies jij?

Word je al enthousiast om jouw woonkamer een frisse look te geven of compleet opnieuw in te richten met één van de nieuwe trends van 2023? Plan eenvoudig online een afspraak of vraag een gratis inspiratiemagazine aan. Onze interieuradviseurs helpen je graag om samen de mooiste meubelen uit te kiezen, afgestemd op jouw voorkeuren en woonwensen!

Huidige actie(s) 1
Terug
Sluiten