WOW eindeloze inspiratie onder één dak ! Ontdek alle activiteiten en acties >>

WOW eindeloze inspiratie onder één dak ! Ontdek alle activiteiten en acties >>

Raw statement is dus iets wat gewaagd en gedurfd is waardoor het opvalt. Denk hierbij aan iets kleurrijks, een opvallend meubelstuk of zelfs een hanglamp. Een statement piece kan ook een verzameling dingen zijn waar je van houdt, dit voegt persoonlijkheid en karakter toe aan een ruimte. Wat wel belangrijk is, is dat een raw statement niet altijd super aanwezig hoeft te zijn. Zolang het maar iets extra’s toevoegt aan je interieur. 
In deze blog gaan we verder in op de trend. Hoe gebruik je bijvoorbeeld een raw statement in een ruimte? En ook delen we handige tips aan de hand van inspiratie beelden waar een statement piece wordt gebruikt.

Bruin- en grijstinten

Grijs en bruin in je interieur kan worden gezien als een verrassende combinatie. Niets is minder waar, grijs- en bruintinten in je interieur kunnen goed met elkaar worden afgewisseld. Grijs is een wat koele tint in vergelijking met een warme bruintint en daarom lenen deze kleuren zich perfect voor het kleurenpalet binnen de interieurtrend raw statement. De bruine tint zie je dan vaak terugkomen in houten statement pieces, zoals een robuuste kast of bed. Of kies voor een bruin bed met een grijze kast.

Combineer hout en metaal

Hout zorgt voor een ruw randje aan een statement piece. Teakhout past hier dan ook goed bij, het heeft een vintage uitstraling. Met hout maak je al snel een statement door het volume wat het met zich meebrengt. Metaal wordt minder zwaar door het te combineren met hout. Maar een touch van metaal zorgt er wel voor dat jouw ruwe pronkstuk meer opvalt en de aandacht trekt. De zachtheid van hout en het stoere van metaal past perfect bij deze interieurtrend.

Een bed als Raw statement

Een ruimte waar je misschien niet veel mensen ontvangt, maar waar je zelf wel veel te vinden bent; de slaapkamer. Het is een ruimte waar je een item graag als pronkstuk ziet en dat is het bed. Door een houten bed met een robuuste uitstraling toe te voegen wordt dit echt gezien als een statement piece. Het is het eerste wat je opvalt als je de ruimte binnenloopt. Vooral als het hout niet helemaal glad is afgewerkt past het perfect binnen de raw statement interieurtrend.

Een bank als raw statement

De woonkamer is dé kamer om een pronkstuk aan toe te voegen. Het is niet alleen een ruimte waar je vaak bent, maar ook een ruimte waar vaak mensen worden ontvangen. In de woonkamer kun je veel ruwe statement pieces toevoegen, maar bijna niets is zo tof als een bank als statement piece. De bank is dan hét pronkstuk van de ruimte, zoals op deze foto te zien is. Deze bank in toffee kleur is een eyecatcher door de robuuste uitstraling en stoffering.

Een fauteuil als raw statement

Een fauteuil kan in meerdere ruimtes worden toegepast als pronkstuk. De fauteuil moet dan wel robuust ogen, door bijvoorbeeld verschillende materialen die gecombineerd worden. Of door een vintage uitstraling door de modellering. Deze fauteuil heeft een sleetse look doordat het lijkt alsof er al jaren op geleefd wordt en trekt deze direct de aandacht in iedere ruimte.

Welke trend kies jij?

Word je al enthousiast om jouw woonkamer een frisse look te geven of compleet opnieuw in te richten met één van de nieuwe trends van 2023? Plan eenvoudig online een afspraak of vraag een gratis inspiratiemagazine aan. Onze interieuradviseurs helpen je graag om samen de mooiste meubelen uit te kiezen, afgestemd op jouw voorkeuren en woonwensen!

Huidige actie(s) 1
Terug
Sluiten