Afzuigkappen: van onzichtbaar tot opvallend

Een afzuigkap zuigt de geuren, dampen en vetdeeltjes die ontstaan tijdens het koken op een effectieve wijze af. Om deze reden is een afzuigkap dan ook onmisbaar in de keuken. Benieuwd welke afzuigkap het beste past in jouw keuken? We hebben de verschillende varianten uit ons assortiment op een rijtje gezet voor je. Zo weet je precies wat de mogelijkheden zijn!

  • Wandschouw De wandschouw afzuigkap is de meest traditionele afzuigingsvariant. Je hebt de keuze uit een vlak of schuin aflopend model. De laatste variant is erg praktisch, omdat je hier je hoofd minder gemakkelijk aan kunt stoten. Beiden worden aan muur gemonteerd.

  • Eilandschouw Het eilandschouw model is speciaal ontwikkeld voor kookeilanden. Het apparaat is aan alle kanten netjes afgewerkt en wordt in het midden van het eiland boven de kookplaat gehangen. Dit type afzuiging heeft hierdoor veel invloed op de uitstraling van de keuken.

  • Plafondunit Een plafondunit afzuigkap wordt zoals de naam al doet vermoeden in het plafond van je keuken verwerkt. Dit heeft als voordeel dat het apparaat niet in het zicht hangt en hierdoor de uitstraling van je keuken niet beïnvloedt. Een plafondunit is het meest geschikt voor kookeilanden.

  • Vlakscherm Een vlakscherm afzuigkap zit verstopt in de kast boven de kookplaat. Wanneer je de afzuiging wilt gebruiken, schuif je het scherm uit en start het apparaat automatisch. Het voordeel van deze variant is dat de afzuigkap nauwelijks zichtbaar is doordat het geheel netjes is weggewerkt.

  • Geïntegreerd Een geïntegreerd model zit net als een vlakscherm afzuigkap in het kastje boven de kookplaat verwerkt. Hierdoor gaat het apparaat geheel in de betreffende keukenstijl op. Het verschil is echter dat je bij dit type afzuiging het gehele kastje opentrekt waarna de afzuiging start.

  • Kookveldafzuiging Nieuw binnen de categorie afzuigkappen is de kookveldafzuiging. Het merk Bora biedt bijvoorbeeld systemen waarin de afzuiging geïntegreerd is in de kookplaat. Op deze manier hou je het zicht boven je kookplaat helemaal vrij. Ideaal als je bijvoorbeeld kiest voor een kookeiland!

Hoe kies ik de juiste afzuigkap?

Wanneer je een afzuigkap gaat kopen, is het raadzaam om allereerst te beslissen of het apparaat in het zicht mag komen te hangen of niet. Heb of wil je een moderne keuken? Dan zijn er verschillende modellen die perfect bij deze stijl passen en daardoor gezien mogen worden. In een landelijke of klassieke keuken is het echter gebruikelijk om de afzuigkap weg te werken, zodat de algehele uitstraling niet verstoord wordt. Vervolgens beslis je welke variant in jouw keuken het beste tot zijn recht komt en welke het meest praktisch is.

Kom langs in één van onze winkels

Wil je meer weten over de verschillende afzuigkappen uit ons assortiment? Kom dan langs in één van onze winkels waar onze adviseurs je graag van alle belangrijke informatie voorzien. Zo maak je gegarandeerd de juiste beslissing!

Plan nu een afspraak

Kom langs en bekijk alle keukenapparatuur

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×