Naar wat voor koelkast ben jij op zoek?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe koelkast zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen uit verschillende modellen, formaten en merken. Om je te helpen met het maken van de juiste beslissing, hebben we de drie meest populaire koelkasten op een rijtje gezet:

  • Koelkasten. Wat betreft koelkasten heb je grofweg de keuze uit twee modellen: een kast- en tafelmodel. Het tafelmodel is de kleinste variant en heeft standaardafmetingen van 85 cm hoog en 60 cm diep. Door het kleine formaat kan dit model onder een kast of het aanrecht geplaatst worden. Het kastmodel heeft een minimale hoogte van 95 cm en hierdoor meer inhoud dan een tafelmodel. Denk bij het kiezen van een koelkast goed na over de beschikbare ruimte en de gewenste inhoud en baseer daar je uiteindelijke keuze op. 

  • Koel-vriescombinaties. Bij een koel- en vriescombinatie beschik je over een koelkast en vriezer in één. Ideaal wanneer je niet genoeg ruimte hebt voor twee losse apparaten. Twee belangrijke aspecten van een koel-vriescombinatie zijn de inhoud en de (aparte) deuren. Woon je met drie of meer personen in huis? Dan is een groter formaat koel-vriescombinatie aan te raden. Voor één of twee personen volstaat een klein model meestal. Daarnaast kun je kiezen voor een model met een aparte deur voor zowel het koel- als vriesgedeelte. Het voordeel hiervan is dat de vriezer beter vriest en er geen koude lucht verloren gaat wanneer je alleen iets uit de koeling nodig hebt.

  • Amerikaanse koelkasten. Een Amerikaanse koelkast is een ware eyecatcher in iedere keuken. Dit type koelkast is vaak voorzien van twee deuren, luxe extra's zoals een ijsblokjes machine of een ingebouwd koffieapparaat en heeft een exclusieve uitstraling. Amerikaanse koelkasten zijn dankzij de grootte zeer praktisch en daarnaast verkrijgbaar in allerlei kleuren en vormen. Prachtig voor in een moderne of design keuken!

Hoe maak je de juiste keuze?

Wanneer je een nieuwe koelkast gaat uitzoeken is het raadzaam om allereerst te beslissen of je een inbouw of vrijstaand model wilt. Houd er rekening mee dat een inbouw model alleen mogelijk is als je de hele keuken wilt veranderen aangezien deze in je keuken wordt verwerkt. De tweede stap is het bepalen van de grootte. Vervolgens begin je met het vergelijken van verschillende modellen. Zo kies je welke koelkast zowel qua kenmerken als budget het beste bij jou past.

Kom langs in één van onze winkels

Wil je meer weten over de verschillende koelkasten uit ons assortiment? Kom dan langs in één van onze winkels waar onze adviseurs je graag helpen met het maken van de juiste keuze. 

Plan nu een afspraak

Kom langs en bekijk alle keukenapparatuur

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×