Magnetrons: voor het verwarmen en ontdooien van producten

Magnetrons zijn er in allerlei soorten, maten en merken. Bedenk goed waarvoor je je magnetron het meest zal gebruiken en kies daarna de juiste variant. Om je hierbij te helpen hebben we de twee meest populaire opties uit ons assortiment op een rijtje gezet. Zo maak je gegarandeerd de juiste keuze! 

  • Traditionele magnetron. Veel mensen gebruiken een magnetron vaker dan ze beseffen. Denk maar eens aan het verwarmen van een kopje soep of het ontdooien van boterhammen. Een magnetron is dan ook een praktisch keukenapparaat dat velen niet kunnen missen. Over het algemeen geldt hoe meer functies, hoe duurder het apparaat is. Bedenk daarom eerst welke programma's je nodig hebt en ga daarna op zoek naar een bijpassend model.

  • Combi-magnetron. Met een combi-magnetron geniet je van twee functies in één apparaat, namelijk de oven en magnetron functie. Hierdoor kun je voor zowel het opwarmen, ontdooien als bakken van gerechten hetzelfde apparaat gebruiken. Je bespaart zo niet alleen geld, maar ook ruimte in je keuken.

Hoe maak je de juiste keuze?

Of je voor een traditionele of combi-magnetron kiest, is afhankelijk van de ruimte in je keuken en je budget. Wanneer je weinig ruimte ter beschikking hebt en/of niet te veel geld uit wilt geven aan keukenapparatuur is een combi-magnetron de juiste keuze. Ben je een echte fan van de oven en gebruik je deze meerdere keren per week? Dan is het de moeite waard om in twee aparte apparaten te investeren. Daarnaast heb je de keuze uit inbouw en vrijstaande modellen. Ook deze keuze is afhankelijk van de ruimte in je keuken.

Handige tips

Wanneer je een magnetron gaat kopen, zijn er een aantal aandachtspunten. Allereerst is het belangrijk dat je ovenschaal er in past en rond kan draaien. Daarnaast is het handig om van tevoren te weten aan welke kant de deur opengaat en of het apparaat is voorzien van een kinderbeveiliging. Lees je bovendien goed in over de verschillende automatische programma’s en vraag je af welke je gaat gebruiken. Hoe meer programma’s, hoe duurder het apparaat. Het zou zonde zijn als je een aantal van deze functies dan niet gebruikt.

Kom langs in één van onze winkels

Wil je meer informatie over de verschillende magnetrons uit ons assortiment? Breng dan een bezoekje aan één van onze winkels waar onze adviseurs je graag meer vertellen. Zo kies je gegarandeerd een model dat past bij jouw wensen én je keuken. 

Plan nu een afspraak

Kom langs en bekijk alle keukenapparatuur

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×