Ovens: voor het maken van de lekkerste gerechten

Met een oven maak je de heerlijkste gerechten klaar. Denk maar eens aan een quiche, een mals gegaard stuk vlees of een versgebakken cake. Een oven is daarom voor velen een onmisbaar keukenapparaat. Om je te helpen kiezen voor de juiste oven hebben we de verschillende varianten uit ons assortiment op een rijtje gezet. Zo weet je precies welk type bij jouw wensen past! 

  • Heteluchtoven. Bij een heteluchtoven zorgt verwarmde lucht voor het garen van de producten. Door de gelijkmatige temperatuurverdeling hoef je minder op te letten en wordt koken een stuk gemakkelijker. Bovendien is hetelucht voor heel veel doeleinden geschikt en voorzien van verschillende programma's waaronder grillen en ontdooien.

  • Stoomoven. De stoomoven wordt vandaag de dag steeds populairder. Dit is niet geheel verrassend als je je bedenkt dat koken met stoom gezond, lekker en gemakkelijk is. Een stoomoven laat producten garen door middel van waterdamp. Hierdoor verliezen de producten nauwelijks vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Daarnaast loop je door de stoom geen risico op aanbranding. Benieuwd wat je kunt bereiden met stoom? Van alles: van vis tot vlees en van aardappelen tot rijst.

  • Bakoven. Word jij blij van het bakken van cakes, taarten en allerlei andere soorten lekkernij en doe je dit geregeld? Dan is een bakoven het overwegen zeker waard. Deze zijn namelijk voorzien van programma's die speciaal zijn ontwikkeld voor het bakken van producten. Dit zorgt voor nog lekkerdere resultaten.

Hoe maak je de juiste keuze?

Welke oven je kiest, is afhankelijk van de ruimte in je keuken en waarvoor je het apparaat wilt gebruiken. Denk je veel gebruik van stoom te gaan maken? Dan is het raadzaam om voor een aparte stoom- en heteluchtoven te kiezen. Heb je hier geen ruimte voor? Kies dan voor de combinatie van stoom en hetelucht in één. Wanneer je van plan bent dit keukenapparaat alleen te gebruiken voor het bakken van gerechten voldoet een hetelucht- of in sommige gevallen een combi-oven. 

Kom langs in één van onze winkels

Wil je meer informatie over de verschillende ovens uit ons assortiment? Kom dan langs in één van onze winkels waar onze adviseurs je graag meer vertellen. Zo maak je gegarandeerd de juiste beslissing. 

Plan nu een afspraak

Kom langs en bekijk alle keukenapparatuur

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×