Keukenopstellingen

Keukenopstellingen: voor iedere ruimte een geschikte opstelling

Het bepalen van de keukenopstelling is één van de eerste stappen wanneer je een nieuwe keuken gaat kopen. De keukenopstelling moet namelijk in de beschikbare ruimte passen. Daarnaast bepaalt de keukenopstelling voor een groot deel hoe praktisch en ergonomisch je keuken is. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Maak kennis met de meest populaire keukenopstellingen uit ons assortiment:

  • Altijd een stijl die bij je past
  • Ruim assortiment
  • Creëer je eigen stijl

Rechte keuken

Een rechte keuken is uiterst geschikt wanneer je weinig ruimte ter beschikking hebt. Doordat een rechte keuken maar één achterwand nodig heeft, zien we deze keukenopstelling vaak in kleine en/of smalle keukens terug.

Hoekkeuken

De hoekkeuken is één van de meest gekozen keukenopstellingen. Dit is niet voor niets, want een hoekkeuken past namelijk in vrijwel elke ruimte en is daarnaast zeer praktisch.

Eilandkeuken

De eilandkeuken behoort tot de favoriet van veel keukenkopers. Niet alleen omdat een eilandkeuken erg praktisch is, maar ook omdat het eiland dient als een ware eyecatcher in je keuken.

Welk woonmerk past bij jou?

Ieder woonmerk heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen. De collectie van het ene woonmerk kan bijvoorbeeld vooral bestaan uit meubelen met een klassiek design, terwijl het andere merk meubelen levert die weer perfect passen in een industrieel interieur. Het ene woonmerk zal dan ook beter bij je passen dan het andere. Neem eens een kijkje bij onderstaande merken en kom erachter welk woonmerk bij jouw smaak past.

  • Rechte keuken. Vanwege de gangbaarheid is de rechte keuken een veel gekozen keukenopstelling. Voornamelijk in kleine en/of smalle keukens is deze opstelling populair, omdat een rechte keuken maar één wand nodig heeft.
  • Hoekkeuken. Een hoekkeuken kenmerkt zich door de combinatie van een lange en korte zijde die door middel van een hoek aan elkaar verbonden zijn. Een hoekkeuken biedt net wat meer ruimte dan een rechte keuken en is ergonomisch gezien zeer praktisch omdat je overal gemakkelijk bij kunt.
  • Eilandkeuken. Een eilandkeuken is vanwege de ruime werk- en opbergruimte een zeer functionele keukenopstelling. Daarnaast kan het eiland als bar gebruikt worden waar vrienden of familieleden aan kunnen plaatsnemen terwijl het eten bereid wordt. Vanwege het eiland vraagt dit type keuken wel om meer beschikbare ruimte dan een rechte en hoekkeuken.
  • U-keuken. U-keukens komen in de wat grotere ruimtes het beste tot hun recht. De drie zijden bieden niet alleen veel opbergruimte, maar zorgen ook dat je met meerdere personen in de keuken bezig kunt zijn zonder elkaar in de weg te lopen.

Een ergonomische keukenopstelling

In een ergonomische keuken staan veiligheid, gezondheid en comfort centraal. Op deze manier kun je al je handelingen in de keuken uitvoeren op een manier die gezond is voor je lichaam. Bij het kiezen van een keukenopstelling is het daarom belangrijk om rekening te houden met de keukendriehoek. De keukendriehoek wordt gevormd door de meest gebruikte elementen in je keuken: de kookplaat, de spoelbak en de koelkast. Voor optimaal kookcomfort is het belangrijk dat de ruimte hiertussen minimaal 3 en maximaal 8 meter bedraagt. Daarnaast mag de keukendriehoek niet onderbroken worden door bijvoorbeeld een kast of tafel.

Bestel ons gratis magazine

Benieuwd wat voor keukenopstelling bij jouw nieuwe keuken past? Of heb je al een idee, maar wil je nog meer inspiratie opdoen? Bestel dan nu ons gratis magazine dat vol staat met allerlei keukenopstellingen. Uiteraard kun je ook in één van onze winkels langskomen voor persoonlijk advies.

Plan nu een afspraak

Kom langs en ervaar alle badkamerstijlen

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×