Eilandkeuken: koken in gezelschap

De eilandkeuken behoort tot de favoriet van veel keukenkopers. Niet alleen omdat een eilandkeuken erg praktisch is, maar ook omdat het eiland dient als een ware eyecatcher in je keuken. Bovendien kan het eiland ook als bar dienen. Zorg voor een paar stijlvolle barkrukken en familie of vrienden kunnen vervolgens aan het eiland plaatsnemen terwijl jij je om het eten bekommert. Dit maakt koken een stuk gezelliger!

De voordelen van een eilandkeuken

Het is niet gek dat een eilandkeuken als favoriete keukenopstelling wordt beschouwd. Een eilandkeuken biedt namelijk diverse voordelen. Naast het feit dat een eiland je keuken direct een stijlvolle en luxueuze uitstraling geeft, biedt deze keukenopstelling extra werk- en opbergruimte. Tot slot verandert koken in een veel socialere bezigheid doordat familie of visite aan het eiland plaats kan nemen.

Wat voor eiland wil jij?

Wat betreft het eiland zijn er grofweg twee mogelijkheden: een kookeiland of een spoeleiland. Bij een kookeiland bevindt de kookplaat zich logischerwijs op het eiland. Het voordeel hiervan is dat je met je gezicht naar de kamer staat te koken en zo alles meekrijgt van wat er om je heen gebeurt. Bovendien is dit wel zo gezellig wanneer de kids of vrienden aan het eiland plaats hebben genomen. Denk wel goed na over de afzuiging, want dit is bij een kookeiland erg belangrijk. Bij een spoeleiland bevindt de spoelbak zich op het eiland. Uiteraard is een combinatie van beide ook mogelijk bij een eilandkeuken. Het is maar net wat jij prettig vindt koken.

Is de ruimte groot genoeg voor een eilandkeuken?

Het belangrijkste aspect van een eilandkeuken is het hebben van voldoende ruimte. Om een ruimtelijk effect te creëren wordt er een minimale afstand van één meter aangeraden tussen het eiland en het keukenblok. Zorg daarnaast dat het eiland zelf minimaal een oppervlakte van twee vierkante meter heeft, zodat je voldoende werkruimte hebt en tenminste een kookplaat of spoelbak kwijt kunt. Twijfel je of de ruimte bij jou thuis groot genoeg is? Kijk dan ook eens naar een schiereiland. Dit neemt minder ruimte in beslag terwijl het dezelfde voordelen heeft.

Bestel ons gratis magazine

Houd jij ervan om tijdens het koken gezelschap te hebben en beschik je over voldoende ruimte? Dan is een eilandkeuken wellicht iets voor jou! Bestel ons gratis magazine of kom langs in één van onze winkels om inspiratie op te doen over jouw ideale eilandkeuken.  

Plan nu een afspraak

Kom langs en ervaar alle keukenopstellingen

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×