Hoekkeukens: ergonomisch en efficiënt

De hoekkeuken is één van de meest gekozen keukenopstellingen. Dit is niet voor niets, want een hoekkeuken past namelijk in vrijwel elke ruimte en is daarnaast zeer praktisch. Bovendien zorgt de L-vorm voor een gezellige en open uitstraling. Een hoekkeuken is dan ook een efficiënte en knusse ruimte om in te koken. Wij vertellen je graag meer over deze populaire keukenopstelling.

Efficiënte indeling

Een hoekkeuken is erg praktisch, omdat je vrijwel alles binnen handbereik hebt. Om zo efficiënt en ergonomisch mogelijk te kunnen koken, is het belangrijk om rekening te houden met de werkdriehoek. Dit houdt in dat de ruimte tussen de spoelbak, kookplaat en koelkast minimaal 3 en maximaal 8 meter mag bedragen. Hierdoor zorg je dat de afstand tussen deze veelgebruikte elementen niet te groot én niet te klein is, zodat je op comfortabele wijze kunt koken. Een mogelijkheid om dit te realiseren, is door de koelkast met de spoelbak aan het uiteinde van één van de twee hoeken te plaatsen en de kookplaat op het andere deel van het werkblad te installeren.

Met een hoekkeuken kun je alle kanten op

Een hoekkeuken biedt enorm veel mogelijkheden, zowel op het gebied van stijl als inrichting. Zo bestaat ons assortiment uit hoekkeukens in allerlei stijlen: van klassiek tot modern en van landelijk tot design. Doordat je daarnaast over twee zijden beschikt, ben je heel flexibel wat betreft de inrichting van je keuken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om één zijde te voorzien van een kastenwand met inbouwapparatuur of bijvoorbeeld een aantal bovenkasten. Wanneer je het geheel wat ruimtelijker wilt houden raden we je aan om de focus te leggen op onderkasten in plaats van bovenkasten. Wat voor uitstraling je ook wilt creëren, met een hoekkeuken kun je alle kanten op!

Praktische keukenkasten

Om alle ruimte in een hoekkeuken optimaal te benutten, beschikt deze keukenopstelling vaak over een speciale hoekkast. De carrouselkast is hier een voorbeeld van en zorgt dat de ruimte in de hoek niet verloren gaat. Daarnaast biedt een hoekkeuken voldoende ruimte voor andere kastsoorten, zoals ladekasten, voorraadkasten en bovenkasten. 

Bestel ons gratis magazine

Hecht jij veel waarde aan een gezellige sfeer en praktische indeling in je keuken? Dan is een hoekkeuken wellicht iets voor jou. Bestel nu ons gratis magazine en laat jezelf verrassen door de vele mogelijkheden. Wil je liever met eigen ogen zien wat er allemaal mogelijk is? Breng dan een bezoekje aan één van onze vestigingen.

Plan nu een afspraak

Kom langs en ervaar alle keukenopstellingen

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×