Landelijke keukens: koken in nostalgische sferen

In landelijke keukens voert de nostalgische uitstraling van het platteland de boventoon. Dit maakt dat veel mensen zich direct thuis voelen in een landelijke keuken. Naast nostalgisch is een landelijke keuken te omschrijven als robuust, warm en levendig. Dankzij de sfeervolle uitstraling is dit type keuken niet alleen een heerlijke plek om te koken, maar ook ideaal om gasten te ontvangen of gezellig bij te kletsen met je gezin. Een echte leefruimte dus!

Natuurlijke kleuren en materialen

Landelijke keukens bieden onwijs veel mogelijkheden. Dit maakt dat iedere landelijke keuken anders is. Om de warme sfeer te bevorderen wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren en materialen. Hierbij kun je denken aan crème, bruin- en grijstinten en materialen zoals hout, graniet en natuursteen. Natuurlijke kleuren en materialen kunnen op verschillende manieren met elkaar gecombineerd worden en zorgen daarnaast voor een tijdloze uitstraling.

De eyecatchers van een landelijke keuken

Landelijke keukens hebben een aantal prachtige eyecatchers die niet mogen ontbreken. Allereerst is een grof fornuis met daarboven een klassieke schouw onmisbaar in dit type keuken. Daarnaast springt het aanrechtblad ook direct in het oog doordat deze vaak wat dikker is dan bij andere keukenstijlen. Om het totaalplaatje compleet te maken kies je voor sierlijke keukenfronten en tot slot bijpassende, klassieke grepen.

Moderne keukenapparatuur

Landelijke keukens combineren de nostalgische sfeer met hedendaags gebruiksgemak. De moderne keukenapparatuur zorgt er namelijk voor dat je geniet van ultiem comfort waardoor koken in dit type keuken nog prettiger is. Zo profiteer je van een groot en praktisch fornuis, een ruime oven en kun je daarnaast kiezen voor een inbouw vaatwasser en koelkast. Op deze manier gaat de landelijke uitstraling niet verloren.

Bestel ons gratis magazine

Zie jij jezelf al koken in een nostalgische, sfeervolle keuken en wil je meer weten? Bestel dan nu ons gratis magazine of kom langs in één van onze winkels. We helpen je graag met het samenstellen van jouw ideale landelijke keuken! 

Plan nu een afspraak

Kom langs en ervaar alle keukenstijlen

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×