RIVIÈRA MAISON

De roots van Rivièra Maison liggen in 1948, toen Jacques en Tini Teunissen een bloemenwinkel openden in Amsterdam. De winkel kreeg de naam 'Rivièra Bloemsierkunst'. Het echtpaar specialiseerde zich in bruidsboeketten en opende een filiaal in het chique Amsterdam-Zuid. Wanneer hun zoon Henk in de zaak komt en deze tenslotte overneemt, gaat het hard. Tijdens een vakantie in Maleisië koopt hij een container Aziatische potten op en de winkel in woondecoraties is geboren!

NIEUW!: Piet's Magazine

  • Gratis magazine (t.w.v. €5,95)
  • De nieuwste collectie
  • 80 pagina's inspiratie
  • Woontrends 2018
  • Riviera Maison

Rivièra Maison woondecoraties en meubels voor huis en tuin

In 1997 opent Rivièra Maison de allereerste winkel met het complete Rivièra Maison woonconcept: meubels en accessoires voor huis en tuin. Deze winkel geeft de speciale Rivièra­sfeer goed weer. Tijdloos, comfortabel en een vleugje chic. De collectie is inmiddels wereldwijd een succes en wordt verkocht in vele landen over de hele wereld, van Australië tot de Verenigde Staten. Maar gelukkig ook gewoon bij Piet Klerkx.

De stijl van Rivièra Maison

Kenmerkend voor de stijl van de meubels en decoraties van Rivièra Maison, is de landelijke sfeer. Alles wordt met de hand vervaardigd in ateliers over de hele wereld. Het is duidelijk te zien dat Rivièra Maison zich laat inspireren door grote wereldsteden, maar ook door de kleine dorpjes in de Provence. De gebruikte materialen zijn zonder uitzondering warm en natuurlijk en geven je huis een warme en gezellige, mondiale sfeer. De collectie is bijzonder uitgebreid en wordt vier keer per jaar vernieuwd. Denk hierbij aan heerlijke hoekbanken, kasten, fauteuils en eetkamers. En voor de aankleding kun je je hart ophalen aan spiegels, fotolijsten, servies, kandelaars, sierkussens en lampen.

Nominaties en een internationale prijs

Rivièra Maison werd genomineerd voor maar liefst vier prijzen: de Visa Retail Jaarprijs, de Woon Awards, de Beste Winkelketen van Nederland en de internationale GIA Global Innovation Award. De GIA trofee wordt uiteindelijk in Chicago overhandigd.

Je vindt de collectie van Rivièra Maison in onze woonwinkels in Waalwijk, Amersfoort en Purmerend.

Advies & tips

Wij laten zien hoe het moet

over Rivièra Maison's designers

Nico Tijsen, de creatieve geest achter Rivièra Maison

Nico Tijsen is de creative director van Rivièra Maison. Hij werkt er al sinds 1989 en heeft veel bijgedragen aan het ontwikkelen van nieuwe thema's, fotografie en producten. Je ziet zijn visie en expertise o.a. terug in metamorfoseprogramma's en de winkelinrichtingen.

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×