STRESSLESS

Stressless is onderdeel van Ekornes ASA, de grootste meubelfabrikant van Scandinavië.

  • Stressless

Stressless

Stressless is onderdeel van Ekornes ASA, de grootste meubelfabrikant van Scandinavië. De beroemde relaxfauteuils van Stressless worden in Noorwegen gemaakt. De productie in de J.E. Ekornes Fjærfabrikk begint in 1934. Oprichter is Jens Ekornes. Hij oogst landelijk succes met de vering voor zijn matrassen en meubelen. Al snel wordt het eerste Svane binnenvering matras geïntroduceerd.­­­­

Van matras naar de Stressless

De ontwikkelingen volgen zich in de jaren daarna voortdurend op. De fabriek maakt niet meer alleen matrassen, maar ook houten onderdelen voor bedbodems en slaapbanken en in 1969 komt Ekornes met het eerste woonkamermeubilair. In 1970 is het zo ver: Ekornes vraagt octrooi aan op Stressless. Ruim tien jaar later bedraagt de omzet uit export meer dan 100 miljoen Noorse kronen en is het 500.000ste Stressless product verkocht! In 2004 worden in de nieuwe Stressless­fabriek 2.000 fauteuils per dag geproduceerd. Wellicht staat één daarvan straks bij jou...

Minder stress met een Stressless

Meneer Ekornes wist wat hij deed toen hij zijn relaxfauteuils introduceerde en goed nieuws voor hem: iedereen wil minder stress. De fauteuils zitten zoals ze eruit zien:relaxed! Ieder model zit vol innovatieve functies waardoor je hem aan je eigen wensen van dat moment kunt aanpassen. De collectie van Stressless bestaat uit comfortabele relaxfauteuils, duurzame kantoorstoelen, gerieflijke banken en een unieke 'thuisbioscoop'.

De thuisbioscoop van Stressless

Dit is wel het toppunt van ontspannen televisie of film kijken. Met de Stressless thuisbioscoop kies je het aantal zitplaatsen dat je wilt hebben. Je kunt heerlijk achter overzitten, de hoofdsteun en steun voor in de rug zijn afzonderlijk verstelbaar en voor iedereen is een voetenbank binnen handbereik. Het voetenbankje kan ook als tafeltje worden gebruikt en heeft onzichtbare opbergruimte.

Lederen bekleding voor een chique StressLess

De lederen bekleding van Stressless is er in vier verschillende leersoorten. Allen in prachtige kleuren en met uitstekende gebruikseigenschappen. De leersoorten verschillen in structuur, nerf en natuurlijke tekeningen. Bovendien is de ene leersoort bestand tegen vette kinderhandjes en de ander heeft juist een grotere kwetsbaarheid. Je kunt de bekleding dus prima aanpassen aan je leefstijl.

Bekleding Stressless

Als je eenmaal een Stressless hebt, kun je erop rekenen dat je er veel in zit. Destoffencollectie van Stressless is daarop ingesteld. Alleen de beste textielsoorten die bestand zijn tegen veelvuldig gebruik, komen door de strenge Stressless­ selectie. Er zijn vier verschillende soorten stoffen om uit te kiezen, ieder in veel verschillende kleuren verkrijgbaar.

Het Stressless­-onderstel

Het Stressless-­onderstel wordt gemaakt van verlijmd Europees beukenhout, een lichtgekleurde houtsoort met een mooie nerf, die bijzonder geschikt is voor het beitsen in verschillende kleuren. De kracht van het hout maakt beukenhouten meubelen daarnaast extreem duurzaam.

Je vindt Stressless in Waalwijk, Amersfoort en Purmerend.

Populairste producten van Stressless

Sorry, er zijn geen resultaten gevonden

Advies & tips

Wij laten zien hoe het moet

over Stressless's designers

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×