8x donkere slaapkamers

Nu het steeds kouder wordt, merk ik dat ik meer neig naar donkere kleuren in huis. Want ja, de zomer is nu eenmaal voorbij en de gure herfst- en wintermaanden staan weer voor de deur. De eerste échte koude dag (gelukkig wel met volop zon!) beleefden we onlangs. Waarvan mijn handen nu van gaan jeuken? Van een heerlijk, donkere slaapkamer!

Slapen in je eigen hotel
Een donkere slaapkamer geef mij het ultieme hotelkamergevoel. Donkere muren in combinatie met een bed met gecapitonneerde knopen, een klassieke fauteuil ernaast, een kroonluchter al bungelend boven het bed, barokprints en super zachte schapenvachtjes geven direct een luxueus gevoel. Maar zwart hoef je niet altijd te associëren met luxe wonen. Werk bijvoorbeeld met vintage woonaccessoires, zoals een aantal op elkaar gestapelde koffers dat fungeert als nachtkastje, een mooie industriële lamp erop en af stylen met een (vintage) Perzisch tapijtje op de grond.

Werk met een accentkleur
Een donkere slaapkamer kun je iets meer sjeu geven door te werken met een accentkleur. Okergeel bijvoorbeeld (zie beeld 7). Mooi ook als je dit ook nog combineert met grijstinten (werk bijvoorbeeld met een heerlijk, warm grijs plaid op je bed). Dan wordt de kamer minder donker en wordt het juist een stuk frisser. Maar ook hout is prachtig als je deze combineert met een donkere muur. Op het laatste beeld is bijvoorbeeld gewerkt met een plaat geperst hout als hoofdeinde (stylingtip: plak met washi-tape je favoriete zwarte prints op de plaat).

Deze week dus inspiratie voor donkere slaapkamer. Ben benieuwd of jullie hier nét zo warm voor lopen als ik.. 

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×