Overige materialen

Messing, chroom, rvs en aluminium

Zijn zeer besmettelijk als het gaat om (vette) vingerafdrukken. Messing en chroom kunnen met een vochtige doek (zonder schuurmiddel) afgenomen worden. Door de aanwezigheid van warmtebronnen in de woning in combinatie met hoogwaardige isolatie en een lage luchtvochtigheidsgraad wordt de statische elektriciteit onvoldoende afgevoerd. Hierdoor kan uw meubel in sommige situaties elektrisch geladen worden. U kunt dit beïnvloeden door de luchtvochtigheid op peil te houden. Denk hierbij aan waterbakjes aan uw centrale verwarming, tijdig luchten van de ruimtes en planten in de woonruimtes.

Glas

Glas wordt gemaakt door zand en kalk te laten samensmelten. Voor het dagelijkse onderhoud gebruikt u een gewone glasreiniger op alcoholbasis. Het is onder andere gevoelig voor kalk-, koffie-, thee-, lijm- en verfaanslag. Ook kan het glanzende oppervlak dof worden door te intensief schuren. Kalkaanslag kunt u verwijderen door de plekken te behandelen met lauwe azijn. Naspoelen en drogen. Koffie- en theeaanslag verwijdert u met een oplossing van soda of bleekmiddel in water. Lijmresten zijn makkelijk weg te halen met een watje, gedrenkt in aceton of terpentine. Na de behandeling droogwrijven. Om krassen te voorkomen, is het verstandig onderzetters te gebruiken, als u kopjes, glazen en dergelijke op een glazen oppervlak plaatst. Vermijd het gebruik van harde schuurmiddelen bij het reinigen van glas. Zelfs een afwasborstel kan krassen teweegbrengen!

Natuursteen

De uitstraling van uw natuurstenen tafel of bijzettafel is nooit gelijk aan die van de tafel die u in de showroom uitkoos. Dat kan ook niet, want elk stuk natuursteen is uniek en vertoont een eigen kleurschakering en oneffenheden. Houd natuursteen met een vochtige zeem schoon. Vetvlekken direct met een sopje van zuivere zeep verwijderen. Gebruik nooit schurende schoonmaakmiddelen. Kleine krasjes kunt u wegpoetsen met autopolish.

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×