Tips en wetenswaardigheden over leer

Vering en vulling

Een nieuw, leren zitmeubel is in het begin meestal strak en weinig 'doorleefd'. De stramheid van vering en vulling neemt in het begin al snel af met zo'n 20 procent, afhankelijk van de soort vulling. Gedurende het gebruik rekt het leer op, waardoor altijd plooivorming ontstaat. Dit hoort bij de eigenschap van leer en is niet iets om u zorgen over te maken.

Uiterlijk en schudkussens

Natuurlijk hebben we praktische tips voor u, die bijdragen aan de algehele conditie en het uiterlijk van uw leren zitmeubel. Klop de rug- en zitkussens bijvoorbeeld regelmatig op. Gelijkmatig gebruik van de zitplaatsen gaat niveauverschillen van de kussens tegen. Zijn de zitkussens uitwisselbaar of omdraaibaar, verplaats ze dan met regelmaat. In sommige gevallen worden zitmeubelen voorzien van schudkussens met watten, veren en/of vlokken. Dit verhoogt het zitcomfort aanzienlijk, maar het verdient aanbeveling de kussens dagelijks op te schudden. Laat u dit achterwege, dan kan deze vulling gaan plakken en inzakken, waarna dit niet meer in goede staat is terug te brengen. Zitplaatsen die vaker gebruikt worden, voelen zachter en soepeler aan dan minder vaak gebruikte zitplaatsen.

Regulier onderhoud

Om uw leren zitmeubel in optimale conditie te houden is het verstandig uw meubel periodiek met het geadviseerde middel te onderhouden. Hiervoor zijn speciale verzorgingssets beschikbaar. Tevens dienen de zitplaatsen zoveel mogelijk gelijkmatig belast te worden. Zo behoudt het meubel een zo goed mogelijke uitstraling.

Leer is een natuurproduct

Dit is dé reden dat leer zo gewild is. De huid van een levend dier is echter ook gevoelig voor beschadigingen van buitenaf of onvolkomenheden van Moeder Natuur. In het eindproduct blijft dat natuurlijke aspect te zien in de vorm van littekens, insectenbeten of andere onzuiverheden.

Plooivorming is een normaal verschijnsel

Bij dagelijks gebruik van uw leren zitmeubel is plooivorming in armleggers, zit- en rugkussens gebruikelijk. Daardoor verandert ook het uiterlijk van uw zitmeubel. Het gaat er 'gebruikt' uitzien. Dit is een volkomen normaal verschijnsel dat hoort bij de eigenschap van leer en dus niet iets om u zorgen over te maken. Deze eigenschap is dan ook uitgesloten van de garantie.

Verkleuring door zonlicht en warmtebron

Uw leren zitmeubel zal door dag- of zonlicht in min of meerdere mate verkleuren. Warmtebronnen in de directe nabijheid van bank of fauteuil hebben ook hun invloed op de kleur. Vlak bij een centrale verwarming of kachel kan een leren bank of fauteuil onder invloed van de warmte craqueleren en fletser worden. Om dit effect enigszins te voorkomen, werd u bij de aankoop uitdrukkelijk geadviseerd gebruik te maken van het Gouden Garantie Plan.

Uitdroging door droge lucht

Droge lucht kan leer uitdrogen, waardoor het ontvankelijker is voor allerlei invloeden van buitenaf. Houd de luchtvochtigheid op peil met waterverdampers. Dat is niet alleen beter voor het leer, maar ook prettiger voor uzelf. Door leer te behandelen met het Gouden Garantie Plan zal het leer beter bestemd zijn tegen uitdroging en behoudt het leer de soepelheid.

Pas op met chemicaliën en scherpe voorwerpen

Gespen, ritssluitingen en spijkerkoppen van jeanskleding en nagels van honden en katten combineren slecht met leer. In haarlak, gel, nagellak, lijm en andere vluchtige producten zit aceton. Als één druppeltje hiervan op het leer komt, zit u met een onherstelbare beschadiging. Leer is ook voor andere chemicaliën erg gevoelig.

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×