Tips en wetenswaardigheden over stof

Vering en vulling

In het begin is een gestoffeerd meubel meestal strak en weinig 'doorleefd'. Voor een optimaal zitcomfort moet de vulling ongeveer 20 procent van zijn hardheid prijsgeven. Dit is afhankelijk van de soort vulling. Een harde kussenvulling wordt altijd iets zachter en gedurende het gebruik rekt de stof iets op, waardoor altijd plooivorming ontstaat. Dit hoort bij de eigenschap van stof en is niet iets om u zorgen over te maken.

Onder invloed van zonlicht kan verkleuring optreden

Belangrijk is te weten dat stoffen bekleding onder invloed van daglicht en zoninval na verloop van tijd altijd in meer of mindere mate zal verkleuren. Dit verschilt per stof of lederkwaliteit.

Plooivorming is heel normaal en onvermijdelijk

Door het gebruik van het zitmeubel zal elke stof enigszins oprekken en dus plooien gaan vertonen. Afhankelijk van de stofsoort ontstaat in meer of mindere mate plooivorming. Vooral in rugkussens, zittingen en eventueel armleggers. Dit hoort bij de eigenschap van stof en is niet iets om u zorgen over te maken.

Uiterlijk

In sommige gevallen worden zitmeubelen gedeeltelijk voorzien van kussens met los vulmateriaal, zoals watten veren en/of vlokken en staafjes. Dit verhoogt het zitcomfort aanzienlijk, maar het is aan te bevelen dagelijks op te schudden. Indien u dit achterwege laat, kan de vulling gaan plakken en inzakken, waarna dit niet meer in goede staat is terug te brengen. Het spreekt voor zich dat zitplaatsen die vaker gebruikt worden, zachter en soepeler aanvoelen dan minder vaak gebruikte zitplaatsen.

Pilling

Door bewegingen op de stof gaan losse vezeltjes vervilten of klitten. Dit noemen we pilling. U kunt dit verhelpen met een pluizenkam of textieltondeuse, verkrijgbaar in de winkel. Het zijn uitsluitend de overbodige, uitstekende vezeltjes die pillen.

Iedere stof is onderhevig aan slijtage

Meubelstof die niet slijt, moet nog uitgevonden worden. Belangrijk om te weten is dat een zitmeubel met een stoffen bekleding meer of minder zal slijten afhankelijk van de intensiteit van het gebruik.

Onderhoud

Preventief onderhoud en bescherming tegen direct zonlicht of een warmtebron in de directe omgeving, zijn vereisten. Daarnaast is wekelijkse stofverwijdering goed, omdat de kleuren van de stof dan minder snel vervagen. Regelmatig stofzuigen (met de vleug mee) met een schone borstel. Losse pluisjes met een vochtige zeem verwijderen. Voorzichtig met scherpe voorwerpen zoals 'jeansspijkers', gespen en dergelijke. Ook de nagels van uw hond of kat kunnen onherstelbare beschadiging van uw zitmeubel veroorzaken. Vervuiling van de meubelstof kan in enige mate voorkomen worden door het gebruik van speciale degelijke onderhoudsmiddelen, zoals door uw verkoper is geadviseerd.

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×