Tips voor aankopen van een relaxfauteuil

Van Piet Klerkx

1. Kies je stijl

Of je nu gaat voor moderne relaxfauteuil, strak, design of juist een klassieke stoel wij hebben hierin volop keuze. Let bij het kiezen van een stijl op de overige meubelen in de ruimte waar de stoel geplaatst zal worden.  

2. Kies je materiaal

Leer, kunstleer of stof zijn de drie meest voorkomende materialen bij de relaxfauteuils in het assortiment van Piet Klerkx. Onze verkoopadviseurs kunnen je alle voordelen van de stoffen vertellen en adviseren welk materiaal bij de relaxfauteuil het beste uit zal komen.

3. Kies je kleur

Afhankelijk van de materiaalkeuze bij stap twee zijn vrijwel alle gewenste kleuren leverbaar. Naast de drie hoofd materiaalsoorten kan het merendeel van de stoelen in circa 200 kleuren geleverd worden. Neem eventueel een foto van overige meubelen of de woonkamer om een goed vergelijk te maken in de winkel. Natuurlijk is het ook mogelijk om een stukje stof mee naar huis te krijgen.

4. kies de bediening

Een groot deel van de collectie is zowel in een manuele als elektrische uitvoering verkrijgbaar. Bij een manuele stoel kun je alle instellingen handmatig vastzetten voor de ideale zit. Bij een elektrische relaxfauteuil kun je via één, twee of drie motorische bediening de stoel geheel naar wens instellen.

Daarnaast hebben we in verschillende modellen relaxfauteuils met een opstahulp erin. Een handig mechanisme dat net het extra zetje geeft om makkelijk op te staan uit de comfortabele stoel. Stoelen met een elektrische bediening worden gevoed door de stroom uit het stopcontact. We kunnen indien gewenst de draden uit de stoel vervangen door een accu (niet bij alle stoelen mogelijk).

5. kies de Zithoogte en zitdiepte

De ideale zithoogte en zitdiepte van nieuwe relaxfauteuil zijn mede afhankelijk van je lichaamslengte. Onze verkoopadviseur van Piet Klerkx bepaalt daarom samen met je wat het beste bij  past. Natuurlijk speelt de persoonlijke zit voorkeur daarbij ook een rol.

6.Kies het zitcomfort (zacht, medium, hard)

De zitting en de rugleuning van de stoelen kunnen naar wens worden bepaald qua hardheid. Kies je juist een stoel waar je lekker in weg zakt of juist een stevige zit. Naast het zitcomfort van de stoel zijn er ook nog opties tot het op maat laten maken van de relaxfauteuil.

Drie formaten stoelen Small/medium/large die worden opgemaakt uit een combinatie van zithoogte en zitbreedte. Onze verkoopadviseur kan je daar alles over vertellen.

7. kies de bescherming/behandeling van de relaxfauteuil

De beste kwaliteit stoffen en leren heeft ook bescherming en behandeling nodig. Zo bieden wij het Gouden Garantieplan voor leren fauteuils en Protexx voor stoffen stoelen op deze manier is je stoel sowieso beter beschermd tegen slijtage, verkleuring en voor leer uitdroging. 

Dit verlengd de levensduur van de stoel aanzienlijk.

8. Ruim 250 relaxfauteuils en relaxstoelen.

Bij Piet Klerkx hebben we naast ons eigen merk ook diverse merken met relaxfauteuils in het assortiment. Waar onder fabulous five, Stressless, Montèl, Hukla, Himolla en De Toekomst. Met ruim 250 verschillende modellen hebben wij altijd een relaxfauteuil naar wens.

9. Eigen montage- en bezorgdienst

De bezorgdienst van Piet Klerkx brengt de meubels graag bij je thuis en indien nodig monteren wij ze ook voor je. 
Bovendien kun je bij de aflevering van je meubelen betalen via pin. 
Dat is wel zo handig! Via de orderstatus kun je online je bestelling volgen en een bezorgdatum inplannen.

10. Maak een afspraak

Overtuigd van onze expertise en deskundigheid op het gebied van relaxfauteuils maak dan direct een afspraak met een van onze specialisten. Laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×