10x de natuur in huis

De lente is in zicht en de afgelopen weken hebben we al even mogen proeven aan het nieuwe seizoen. Last van lentekriebels heb ik dan ook zeker maar dat heb ik door de botanische woontrend eigenlijk al maanden last van.

Wat dit jaar absoluut niet in huis mag ontbreken, zijn planten. En dan heb ik het niet over één of twee, maar een hele verzameling. We kunnen niet meer heen om de Urban Jungle trend: je huis vol zetten met groen, heel veel groen. Van palmen, varens en cactussen tot aan plantenprintjes verwerkt in woonaccessoires, als print op textiel en voor aan de muur, als kek behangetje bijvoorbeeld.

Hangplanten
Planten hoef je tegenwoordig niet op de tafel te zetten. Hang ze eens op. Wellicht ken je de macramé plantenhangers van touw nog wel. Die zijn weer helemaal hot dit jaar. Op Pinterest en woonblogs vind je veel voorbeelden van hoe je ze zelf gemakkelijk kunt maken. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer voorbeelden van hangende planten. Fijn ook: ideaal voor als je klein woont want het neemt niet veel ruimte in.

Biologieposters
Heb je nou écht geen groene vingers, dan kun je altijd nog kiezen voor oude biologieposters. Vaak tik je ze nog op de kop op rommelmarkten en in kringloopwinkels. Hang er een aantal naast elkaar. Een tip: gebruik eens geen lijst maar hang ze aan een houten broekhanger die je weer met een spijker aan de muur bevestigt. 

Palmbomenbehang
Toch wel een van mijn favorieten: een behang met palmbomenprint. Je kunt kiezen tussen een subtiele print die iets meer abstract oogt, maar ook eentje waar je overduidelijk palmbomen in ziet. Lente in huis? De tropen zul je bedoelen! Naast palmbomen kun je ook kiezen voor behang met andere grote planten en bloemen erop. Net zo leuk. 

Terrariums
De cactussen en vetplanten vliegen ons om de oren. Een leuke manier om deze in je huis te verwerken, is ze in een terrarium zetten. Tegenwoordig heb je hele leuke met geometrische vormen (ook hangend!). Een pronkkast om je plantjes eens extra uit te lichten.

Planten XXL
Wil je het helemaal over the top doen, kies er dan voor om enorme planten in huis te zetten. Zo’n palm staat natuurlijk prachtig in een mooie grote pot voor in de zithoek. Of wat dacht je van een enorme cactus, zoals in mijn huis pronkt.

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×