4 fatale interieurfouten (die iedereen kan maken)

Afzichtelijke kleuren op de muur, verkeerde kunst, overbelichting en te pompeuze meubelen. Vier fatale interieurfouten op een rij. Hou je vast.

1. Nieuwe muurkleur zonder te testen
Helemaal in de ban van de botanische trend koos je ervoor om de muren van de slaapkamer mosgroen te verven. Op Pinterest zag het er mooi uit, maar in de praktijk ziet de kamer eruit als het donkere hol van een bostrol. Probeer daarom de verf altijd eerst op een klein stukje van de muur om te kijken of de kleur het gewenste effect heeft, voordat je enthousiast de hele kamer doet.   

2. Verkeerd opgehangen kunst      
Welke kunstwerken je ophangt maak je natuurlijk helemaal zelf uit, maar zorg dan wel dat je ze goed ophangt. Je wil niet dat mensen hun nek moeten verdraaien om ernaar te kijken wanneer het te hoog of te laag hangt. Hou de regel de volgende gulden regel in acht: Het midden van de creatie moet altijd op ooghoogte hangen. 

3. Overbelichting
Niets is ongezelliger dan te felle verlichting waarbij je de hele tijd het gevoel hebt alsof je op een podium in de schijnwerpers staat. Gebruik altijd dimmers of zachte verlichting. Overigens blijft een natuurlijk licht nog altijd de beste optie.

4. Te grote meubelen
Er is in principe niks mis met grote meubelen, als het maar bij het aantal vierkante meters van de woning past. Enorme meubelen laten een ruimte klein en krap overkomen. Klein meubilair geeft de kamer juist een open en huiselijk gevoel.

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×