4 fouten die je maakt bij het ophangen van gordijnen

Het ophangen van gordijnen lijkt een vrij makkelijk klusje. Toch blijkt het nog best een opgave. Deze dingen kunnen er namelijk fout gaan!  

1. Te laag ophangen
Hang de gordijnen zo hoog mogelijk tegen het plafond. Op deze manier laat je de kamer groter lijken. Vooral in kleinere ruimtes is dit erg belangrijk.

2. Het strijkijzer vergeten
Kreukels in de gordijnen zien er, net als bij kleding, niet netjes en onverzorgd uit. Aangezien ze vrij opvallend zijn in huis, is het wel zo mooi om ze kreukvrij op te hangen. Ze ontkreuken niet vanzelf, dus ga eerst met een strijkijzer aan de slag.

3. Te korte gordijnen
Zorg dat de gordijnen helemaal tot de grond komen. Te korte gordijnen zijn echt not done! Als ze standaard maten hebben koop je dus de gordijnen die net iets te lang zijn in plaats van te kort. Dan kun je ze altijd nog inkorten.

4. Een verkeerde gordijnrail
Het draait natuurlijk vooral om de gordijnen zelf maar besteed ook zeker aandacht aan de rail. Zijn het bijvoorbeeld hele zware gordijnen, dan zal je een stevige rail moeten hebben, anders gaat hij heel snel kapot. Het is natuurlijk ook belangrijk dat de rail bij de gordijnen past, dus stem dit op elkaar af.

Bron beeld: Honey and Fitz.

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×