4 tips voor een galerie aan de muur

Hartstikke hip, al je pronkstukken bij elkaar aan de muur. Je kan alleen nog aardig de mist ingaan met zo’n kunstcollage. Hier een aantal tips om hem zo stijlvol mogelijk te maken.

1. Gebruik altijd verschillende formaten
Met kunst in verschillende maten en vormen wordt de galerie speels. Tip: hang als center piece twee of drie wat grotere kunstwerken in het midden. Werk daar omheen met kleinere formaten.

2. Bedenk eerst een lay-out
Maak eerst een planning van de lay-out voordat je de muur aanvalt met een hamer of een boor. Plak met tape af welke lijst waar komt te hangen, zodat je kunt zien of het allemaal wel past. 

3. Match de kleuren
Zorg niet alleen dat de kleuren van de kunstwerken een beetje op elkaar afgestemd zijn, maar denk ook aan de lijsten. Gebruik twee of drie tinten voor de lijsten.

4. Wees consequent in de ruimte tussen de lijsten
Of je nou vijf of tien centimeter tussenruimte gebruikt voor de verschillende lijsten, wees er consequent in. Het ziet er rommelig uit als je dit niet doet.

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×