5 fouten die je maakt bij het bloemschikken

Een mooi boeket is een perfecte toevoeging aan een tafel. Maar welke fouten worden er teveel gemaakt waardoor je eigenlijk een te perfect boeket krijgt? En hoe houd je de bloemen langer mooi.

1. Teveel verschillende bloemen
Selecteer een paar bloemen die je aanspreken. Als je ze gevonden hebt, kies je een paar bloemen die erbij passen. Kies niet te veel verschillende bloemen, dan wordt het een rommeltje!

2. Te goed gematched
De kleuren van de bloemen hoeven niet altijd precies te matchen. Maar wanneer je verschillende kleuren gebruikt,  zorg dan dat je een overgangskleur gebruikt om de tinten bij elkaar te brengen. Bijvoorbeeld de kleuren wit of geel. 

3. Een losse bos
Steek niet alle bloemen losjes in de vaas. Maak eerst bosjes van drie en doe die samen in de vaas. Zo heb je allemaal verschillende eyecatchers.

4. De stengel recht afknippen
Nog veel mensen maken deze fout. Het is beter om de stengel schuin af te snijden, zo voorkom je bacteriën onderin de vaas en de bloemen kunnen het water beter ‘drinken’.

5. Het water niet verschonen
Verschoon het water om de dag en gebruik een zakje voeding om de bloemen levendig te houden. 

Bronnen van beelden

 

1. My Home Ideas   2. Freeheart Project

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×