5 opbergtips voor de woonkamer

Een woonkamer verandert snel in een plek waar alle spullen zich opstapelen. De post, de schelpen van het strand en ook het leuke vaasje dat op de kop getikt is op de rommelmarkt. Hierdoor wordt het al gauw overvol. Corry van Beek - hoofd styling bij Piet Klerkx - geeft tips waarmee je jouw woonkamer fris en netjes houdt.

1. Boeken, zet ze op kleur
Een boekenkast in de woonkamer kan rommelig ogen, maar het is zonde om alle literatuur weg te stoppen in een kast in de studeerkamer. Een boekenkast is makkelijk om te toveren van rommelig naar stylish door alle boeken op kleur te rangschikken. Zet de boeken met een rode kaft bij elkaar en laat ze geleidelijk overlopen naar geel en zo naar groen. Op deze manier wordt de boekenkast rustig en smaakvol.

2. Post en sleutels in een kubus
Post en sleutels zijn makkelijk weg te stoppen in een bakje, maar een originelere manier is het ophangen van kubussen in de gang. Zo maak je van een decoratieve kubus iets functioneels. In de ene kubus kun je een vaasje neerzetten en in de andere kubussen kun je sleutels en post plaatsen.

3. Speelgoed in manden met labels
Speelgoed ziet er eigenlijk altijd lelijk uit in huis. Af en toe kan er een leuk vintage hobbelpaardje bij zitten, dat prima als decoratie in de woonkamer past, maar al het andere felgekleurde speelgoed wil je het liefst wegstoppen. Een open kast met manden voor het speelgoed is een oplossing. Aan de manden kun je labels hangen met daarop een beschrijving van de inhoud. Een mand voor knutselspullen, een mand met speelgoedauto’s en een andere mand met spelletjes. Praktisch en overzichtelijk.

4. Hobbyspullen, maak een plotje
Schilder je, heb je DIY-projecten of brei je? Dan slingeren er vast attributen in het rond zoals penselen, potloden en lijmstiften. Los op tafel neerleggen staat rommelig. Maak er in plaats daarvan zoals ik dat noem een ‘plotje’ van, zo kader je de objecten als het ware in. Leg de spullen bij elkaar op een plateau, zoals een dienblad. Het zal eruit zien alsof het bij elkaar hoort.

5. Accessoires in de vitrinekast
De vitrinekast is eigenlijk een soort showcase die laat zien wat je allemaal hebt. Mooi servies of stijlvolle accessoires kun je goed uitstallen in de vitrinekast. Sportattributen of bordspellen zijn minder mooi. In een vitrinekast die van onderen dicht is kun je lelijke spullen kwijt.

Corry van Beek
Corry werkt sinds 2011 bij Piet Klerkx als hoofd styling. Zij is verantwoordelijk voor de aankleding van alle Piet Klerkx winkels. Komt er een nieuwe collectie binnen, dan wordt direct de hulp van Corry van Beek ingeschakeld. Corry zorgt ervoor dat de spullen mooi gepresenteerd worden, in de juiste stijl, in de juiste sfeer en met de juiste decoratie.  

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×