5x gouden tips voor een compact huis

Leuk hoor al die grote huizen die regelmatig voorbij komen in woonbladen en op Pinterest. Maar niet iedereen is gezegend met een joekel van een huis. Geen nood; ook op een klein oppervlak kun je ruim wonen. Het geheim zit ‘m juist in de kubieke meters. Werk bijvoorbeeld in de hoogte!

1. Hoog, hoger, hoogst
Niet veel ruimte in de breedte van je huis? Denk dan eens aan de lengte van je huis. Een kastenwand komt pas echt goed tot z’n recht als deze tot aan het plafond loopt. In de bovenste vakken berg je spullen op die je niet zo vaak gebruikt. Fijn ook want als je kiest voor zo’n kastenwand, lijkt de ruimte optisch groter. Tip: gebruik ook een spiegel!

2. Bedgeheimen
Kies voor een bed waar gemakkelijk nog bakken onder passen. Of nog beter: een bed die je kunt openklappen voor extra bergruimte. Dat kan toch enkele vierkante meters meer ruimte schelen.

3. Het betere ophangwerk
Aan de muur kun je lijsten hangen, maar wat dacht je bijvoorbeeld van papieren tasjes? Ideaal voor op je werkplek maar ook voor in een kinderhoekje: voor potloden, knuffeltjes of andere (lichte) spullen. Wil je zwaardere items opbergen, kies dan voor rieten manden en hang ze aan een spijker. Zo’n coole ‘dot’ knop van Muuto misstaat ook zeker niet. Ook leuk als kapstok. 

4. Georganiseerd keukentje
Heb je nou ook altijd teveel pannen, spatels en ander kookgerei? Tja, een keukenprins of prinses heeft nou eenmaal veel ‘gereedschap’ om mee te werken. Soms heb je geen la meer over om deze spullen op te bergen. Een idee is om een tak te bevestigen aan het plafond met twee kettingen. Hier kun je dan je potten en pannen aanhangen. Dat staat ook nog eens leuk.

5. Creëer een extra verdieping
Is je compacte huis gezegend met hoge plafonds? Denk er dan eens aan om een vliering te bouwen. Zo maak je in één klap een extra ruimte in je huis. Ideaal om je bed te stallen, hier zit je immers alleen maar ’s nachts. Natuurlijk kun je in een huis met een normaal plafond ook kiezen voor een hoogslaper: bovenin slaap je, eronder kun je bijvoorbeeld werken of zet je de bank.

Beeld gevonden via:

1. Entrance 2. INT2Architecture. 3. Stadshem. 4. San Telmo Loft. 5. My Paradissi.

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×