6 lifehacks voor in de keuken

Breng je veel tijd door in de keuken? Dan loop je vast tegen de volgende problemen aan: een ontplofte magnetron, keiharde boter of een verstopte afvoer. Gelukkig zijn er makkelijke oplossingen!

1. De magnetron snel schoonmaken
Opgewarmd eten uit de magnetron, lijkt soms ontploft te zijn als je het eruit haalt. De magnetronwand zit helemaal onder de etensresten. Je kunt hem makkelijk schoonmaken door een natte spons in het midden van de magnetron te leggen. Zet de magnetron twee minuten aan. Even afkoelen en je kunt vervolgens met dezelfde spons de overgebleven restjes afnemen. Bekijk hier een handige video.

2. Boter snel zacht maken
Ben je vergeten de boter uit de koelkast te halen en staat het eten over drie minuten op tafel? Geen nood, gebruik een warm glaasje en zet het over de boter heen. Maak het glas warm door hem onder de warme kraan te houden of kort in de magnetron te doen.

3. Knoflook pellen binnen een minuut
Je hoeft niet meer minuten lang te pielen om alle velletjes van de knoflook af te krijgen want er is een makkelijke manier. Je hebt alleen twee kommen nodig die even groot zijn. Stop een bol met knoflook in de ene kom en doe de andere kom erop zodat je een ronde dichte bak hebt. Schud de kommen nu heel hard. Binnen een minuut kun je de kommen weer open doen en de knoflook ligt er netjes gepeld in. Bekijk hier een video. 

4. De afvoer vrijhouden
Spoel regelmatig kokend water door de afvoer om te voorkomen dat hij verstopt raakt.  Zo spoelt het vet in de pijpleiding goed door en klontert het niet. Gebruik bijvoorbeeld elke keer het overgebleven water als je een kopje thee hebt gezet. Je kunt er ook van tevoren wat soda ingooien tegen vieze geurtjes.  

5. Eieren nog goed?
Als je de houdbaarheidsdatum van eieren niet helemaal vertrouwt kun je altijd zelf een check doen. Je hoeft ze alleen maar in een grote kom met water te leggen. Als het ei zinkt en op z’n zij gaat liggen is hij helemaal vers. Als hij zinkt maar rechtop blijft staan, is hij nog wel goed maar moet je hem snel opeten. Als hij blijft drijven is hij echt verrot.

6. De blender snel schoonmaken
Na het maken van een smoothie kun je de blender makkelijk en snel schoonmaken. Geen gedoe met afwasborstels en sponsjes. Doe gewoon warm water in (niet heet) en een klein beetje afwasmiddel in de blender. Doe de deksel er weer op en zet hem even aan. Hij is dan weer helemaal schoon, alleen nog even afspoelen!

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×