7 x slim inrichten van een studio

Slim inrichten is vaak een hele uitdaging. Als je groot woont hoef je hier wat minder rekening te houden dan bij een kleinere woning. Bij een studio wordt het al helemaal een ander verhaal. Hoe zorg je dat je een leuke plek hebt waar je vrienden kan ontvangen maar tegelijk de privacy hebt voor je slaapruimte? En hoe benut je de ruimte nu echt optimaal?

Speel met hoogtes
Slaap hoog zodat je onder je bed een bureau of kast kan neerzetten. Zo gebruik je de ruimte optimaal en zo maak je van je slaapruimte toch meer een afgesloten plekje omdat het hoger is en je er zo minder makkelijk bij kan. 

Maak een bergruimte onder je bed
Vaak is er altijd wel ruimte over onder je bed maar in de meeste gevallen wordt hier niet veel mee gedaan. Meet de ruimte onder je bed en koop boxen waar je veel spullen in kwijt kan. Denk aan tassen, hoeden, sjaals maar ook ondergoed!

Gebruik kledingrekken
Deze tip heeft een dubbele functie! Wil je niet al je kleding in een kast kwijt, maak dan gebruik van kledingrekken. Wat leuk is om hiermee te doen is als het ware een muurtje van kledingrekken te maken rondom je bed zodat je slaapgedeelte niet in je woonruimte valt.

Houd de keuken klein
Eigenlijk spreekt dit voor zich, maar maak ook hier gebruik van alle ruimte die er is: van de vloer tot het plafond. Hang pannen op, maak hoge kasten: je hebt echt geen grote keuken nodig om lekker te koken. Maak slim gebruik van de ruimte!

Kies voor een bar
Heb je niet zo vaak eters of ga je eerder ergens anders eten: maak dan gebruik van een bar ipv een eettafel. Het neemt niet veel ruimte in en als je voornamelijk alleen ontbijt thuis is het ideaal!

Gebruik die kast slim
Kasten hebben als functie dingen opbergen, dat weet iedereen. Maar in een studio kan een kast ook heel goed gebruikt worden om wat privacy te creëren of bepaalde ruimtes af te sluiten. Bijvoorbeeld tussen de keuken en woongedeelte of voor of tussen het bed.

Gordijnen niet alleen voor het raam
Voor de romanticus onder ons: gebruik heel simpel een gordijn om je slaapgedeelte af te sluiten. Het maakt het meteen een stuk knusser. 

  •  
  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×